Verdens beste blogger

Time Magazine har nå kåret det de anser som verdens beste blogger. Dessverre har det amerikanske nyhetsmagasinet ikke overraskende begrenset seg til engelskspråklige blogger, så her er det ingen norske blogger å se. Men på listen finner du blogger som tar for seg politikk, økonomi, teknologi og humor.

1. Talking Points Memo

Bloggen Talking Points Memo ble opprettet av journalisten Josh Marshall i 2002. Bloggen var den første som noengang fikk en journalistisk pris da den ble tilkjent George Polk Award for dekningen da åtte amerikanske statsadvokater fikk sparken. Bloggen nyheter og kommentarer om amerikansk politikk. Time påpeker i sin begrunnelse at Marshall benytter det sosiale nettet på en meget god måte da han lar lesere hjelpe til med å finne bakgrunnsmateriale og innspill i sin dekning. Dette medfører at bloggen alltid sitter med svært gode fakta.

2. The Huffington Post

The Huffington Post startet i 2005 og drives av Arianna Huffington. Med seg på laget har hun fått med seg hundrevis av ivrige bloggere som bidrar på siden. Siden tar for seg nyheter og kommentarer, men er ifølge Time Magazine nøye med å aldri gå i bloggfellen om at et rykte tas for hard fakta. The Observer kåret Huffington Post til den mest inflytelsesrike bloggen i verden. Dette mener Time er en helt korrekt avgjørelse.

3. Lifehacker

Alle som interesserer seg for teknologi har en eller annen gang vært innom Lifehacker. Bloggen ble startet i 2005 og gir tips og triks om hvordan du kan gjøre livet ditt enklere via teknologien du allerede har. Ifølge Time er siden spesielt god for deg som ønsker å utnytte dine dingser mer effektivt.

4. Metafilter

Metafilter er bloggen som tar delingskulturen på Internett på alvor. Her legges det inn små trivia med lenker som brukere finner interessante. Det hele resulterer i et sammensurium av nyttig og unyttig informasjon. Her er det ingen temaer som er for trivielle skriver Time.

5. The Daily Dish

Andrew Sullivans blogg The Daily Dish er ifølge Time som et godtgjørende måltid. Her kommenteres det over en lav terskel, uten noen politisk plattform, men med bena godt plantet på jorden. Samtidig kommer det innimellom drypp av morsomme og interessante filmsnutter og andre funn gjort på nett.


Foruten disse fem har Time også med 20 andre blogger i sin kåring. Hos Time kan du se hele listen.

Les også
Hva er verdens beste nettside?
Les også
Slik fjerner du uønsket informasjon på nett
Les også
Israel rekrutterer bloggere
Les også
Følg Obama live på nett
Mer om
annonse