Her er Nvidias nye kraftplugg av et skjermkort

GeForce GTX 780 Ti er lansert.

Nvidia har i dag lansert en helt ny kraftplugg av et skjermkort, med navnet GeForce GTX 780 Ti. Målet er å nok en gang ta tilbake tronen fra AMD, som nylig ble kuppet av Radeon 290X – om man ser bort i fra Titan-monsteret til rundt 7500 kroner.

GeForce GTX 780 Ti er en fullspekket versjon av Nvidias kraftigste grafikkjerne, GK110 bygget på Kepler-arkitekturen. Kortet plasserer seg hakket over GTX 780 i Nvidias produktspekter, men selskapet selv mener dette skal være et bedre kort til spilling enn hva Titan er.

– Raskere enn Radeon 290X

Med 2880 streamprosessorer under panseret er teknologien på plass for å levere god ytelse, og Nvidia hevder selv at kortet skal levere rundt 5 – 20 prosent mer ytelse enn Radeon 290X.

Kjernen har en garantert standardfrekvens på 875 MHz, og en boost-frekvens på 928 MHz. Disse tallene betyr i praksis at kortet alltid vil jobbe raskere enn 875 MHz, men avhengig av hvilken form for belastning du setter på kortet kan frekvensen gjerne dra seg opp til et langt høyere nivå.

Kortet kommer ellers utrustet med tre gigabyte minne, som støtter seg på seks 64-bits minnekontrollere, noe som gir en total busbredde på 384 bit. Minnet har en frekvens på 7000 MHz, og samlet sett skal dette ifølge Nvidia være godt nok til å dra en rekke spill i full 4K-oppløsning.

Er du en ivrig overklokker skal GeForce GTX 780 Ti være en god kandidat. Av nye funksjoner legger Nvidia spesiell vekt på at kortet har fått en smartere strømbalanserer. Skjermkortet får strøm inn fra tre steder – PCIe-kontakten, én 6-pins-kontakt og én 8-pins-kontakt. Med den nye løsningen skal kortet være i bedre stand til å regulere hvor det henter strømmen fra når frekvensene presses til det ytterste, slik at ikke en av kildene presses for mye alene.

Mange spill følger med

Med et strømforbruk på 250 watt og en kjerne som måler 533 kvadratmillimeter skal kortet være i stand til å jobbe både kjølig og stillegående. Nvidia har tatt i bruk den samme kjøleløsningen som vi er kjent med fra både Titan og GTX 780, nemlig en kjøler der et kondenseringskammer har jobben med å transportere varmen vekk fra kjernen. Kortet er utrustet med én HDMI-, én DisplayPort 1.2- og to DVI-kontakter.

Fra Nvidia sin side er GeForce GTX 780 Ti priset til 5699 norske kroner, noe som er et godt hakk over AMDs Radeon HD 290X prislapp på rundt 4300 kroner. Med på kjøpet skal du få med tre relativt nye spill, henholdsvis Assassin’s Creed IV: Black Flag, Batman Arkham Origins og Splinter Cell: BlackList.

GeForce GTX 780 Ti vil støtte Nvidias G-Sync:
Med G-Sync vil Nvidia bedre spillopplevelsen din betraktelig » (Ekstra)

Les også
AMD Radeon R9 290: AMDs nest kraftigste leverer brennhet ytelse
Les også
Nvidia kan ha et GeForce GTX 780 «GHz Edition» i ermet
Les også
Nvidia GeForce GTX 770: En skikkelig kraftpakke for prisbevisste entusiaster
Les også
Nvidia GeForce GTX 780: Toppsjiktet har fått en ny konge
Mer om
annonse