Til hovedinnhold

Verdens største 3D-skjerm

Se video av det gigantiske oppsettet.

Tidligere i år annonserte japanske National Institute of Information and Communications Technology (NICT) og JVC Kenwood en prototype av en 200 tommer stor 3D-skjerm. Nå har de endelig tatt steget og vist frem det stereoskopiske monsteret til massene.

Systemet har gått gjennom en del småendringer siden sist, og har blant annet justert ned antallet projektorer fra 64 til 57. Den diagonale skjermstørrelsen er fremdeles på imponerende 200 tommer, og man får altså se brillefri, stereoskopisk 3D i Full HD fra hele 57 forskjellige innsynsvinkler.

Mer tredimensjonalt

Hver av de 57 HD-projektorene viser hvert sitt separate bilde, noe som skaper en større følelse av tredimensjonalitet. Hvert bilde ble tatt opp fra litt ulike vinkler, og dette gjør derfor bildet ekstra 3D-aktig.

Innsynsvinkelen er på 13 grader, mens den på vanlige skjermer er rundt 180 grader. Dette innebærer at man for eksempel kan stå midt foran skjermen og se på en boks, for deretter å flytte seg litt til sidene for å se sidene på denne boksen.

Store planer

Systemet veier totalt 500 kg og har måtte gjennomgå mye arbeid med flere titalls kameraer og projektorer for å kunne bli realisert. NICT og JVC har angivelig planer om å komprimere og forenkle systemet slik at det blir mer praktisk. Om selskapene klarer dette gjenstår å se.

I fremtiden har de også planer om å bruke et system med hele 200 projektorer, slik at det kan bli brukt til blant annet kommersiell bruk og reklame.

Se video av det massive displayet på YouTube:

(Kilde: DigInfo TV)

annonse