Nye Xbox trenger ikke skalere til 1440p-oppløsning

Er TV-en opptatt? Da kan du plugge Xbox One X rett i skjermen din.

Etter at Microsoft i sommer dro duken av den kommende Xbox One X har det naturligvis vært stor spenning rundt hva den nye spillkonsollen skal klare og ikke klare.

Én ting som nå er bekreftet er støtten for å kunne kobles til skjermer med oppløsningn 2560 x 1440 piksler – noe som betyr at konsollen vil kunne brukes med de fleste vanlige PC-skjermer.

Vi snakker da heller ikke om et oppskalert 1080p-bilde, men et originalt 1440p-signal direkte ut av Xboxen.

Bekreftet på Twitter

At Xbox One X får skikkelig støtte for WQHD-skjermer i tillegg til de mer standard «TV-oppløsningene» Full HD og 4K UHD ble røpet på Twitter av Xbox-ingeniøren Kevin Gammill.

De aller fleste vil nok uansett koble sin nye konsoll til den store TV-en i stua, men for de som også ønsker å kunne bruke den på gutterommet er jo dette gode nyheter.

Test rett rundt hjørnet

De av dere som følger oss på Facebook fikk kanskje med dere at en liten Xbox-pakke ramlet inn i redaksjonslokalet for et par dager siden.

Det betyr naturligvis at en test av herligheten er nært forestående – slik at dere vet om det Microsoft selv kaller «verdens kraftigste spillkonsoll» virkelig fortjener den tittelen.

Dette radarparet får du snart se mer av her på Tek.no.

Selve lanseringsdatoen nærmer seg for øvrig også raskt. Xbox One X skal være å få i butikkene førstkommende tirsdag, altså den 7. november. Veiledende pris ligger på 4999 norske kroner.

Et annet Xbox-kapittel er over:
Det er offisielt: Microsofts Kinect er død >>>

(Kilde: The Verge)

Les også
PlayStation-oppdateringen gir deg spillstrømming i 60 bilder per sekund
Les også
Den store høstoppdateringen for Xbox One er klar
Les også
Dette er Xbox One X
annonse