Nyhet

Den store høstoppdateringen for Xbox One er klar

Sett sammen din egen hjemskjerm og naviger raskere.

Alle som eier en Xbox One vet at Microsoft vanligvis lanserer store programvareoppdateringer to ganger i året. Én på våren og én på høsten. Nå er selskapet straks klar til å rulle ut sin nyeste «Høst-oppdatering».

Denne gang er det «Dashboardet», eller selve navigasjonsmenyen, som står i sentrum.

Tilpass Hjem-skjermen

Mange har etterspurt muligheten for litt mer personalisering av Xbox-menyene. Nå har Microsoft endelig hørt på klageropene og gir deg mulighet til å sette sammen din egen hjemskjerm. Denne kan du nå bygge opp nesten fra grunnen av og fylle med blant annet favorittspill og venner du ofte spiller med.

Ut fra hva du velger å vise på hjemskjermen din kan du få levert oppdateringer fra utvikleren av favorittspillet ditt eller forslag om hvilken «Achievement» du kan låse opp neste gang. Du kan også se hvilke av vennene dine som spiller disse spillene, eller holde et øye med hva som opptar favorittvennene dine når de på pålogget.

Raskere navigasjon

Ved å introdusere «Fluent Design» for Xbox One har Microsoft redusert ventetiden som tidligere oppstod ved å bla i menyene og ved å navigerer mellom ulike seksjoner. De sorte venteskjermene du i dag ser når du blar mellom Hjem, Sosial og Spill-seksjonene er historie ettersom disse nå inngår i ett og samme «Dashboard» fremfor tre forskjellige.

Guide-menyen har også fått en overhaling, der den nå byr på raskere og mer intuitiv navigasjon mellom faner.

Forbedret samfunnssentral

I Community, eller Sammfunnssentralen, har aktivitetsstrømmen fått en ny design hvor mer innhold kommer til syne på en gang. Dette gjelder blant annet kommentarseksjonen, hvor trådene nå kan vises i fullskjerm. Om du klikker deg inn på innhold noen har valgt å dele, som bilder eller opptak, presenteres også dette i fullskjerm.

Dersom du er medlem i en eller flere klubber blir det lettere å holde oversikt over disse, og det blir også lettere å finne nye relevante klubber.

Slå av spillmodus i Windows 10

Mens Xbox One stikker av med mesteparten av oppmerksomheten i høstoppdateringer får Xbox-appen i Windows 10 også en liten overhaling. Nå kan du blant annet slå av og på «Spillmodus» (Game Mode) i hvert enkelt spill rett fra spillbaren, fremfor å slå den av eller på globalt. Du loves også bedre kontroll over lyden når du strømmer spilløkter over nettet.

Spillbaren i Windows 10 lar deg slå av og på Spillmodus..

Høstoppdateringen er tilgjengelig for såkalte Insidere allerede nå.

Vanlige brukere vil få oppdateringen i oktober.

Forbedringene og endringene som Microsoft har annonsert i høstoppdateringen er neppe de siste Xbox One- og Windows 10-spillere får se i år. Selskapet forteller nemlig at de allerede har planer om flere nye funksjoner som skal offentliggjøres de kommende månedene for både Xbox One, PC og mobile enheter.

Snart kommer Xbox One X:
Blir verdens kraftigste konsoll med «GTX 1070»-grafikk »

(Kilde: Microsoft)

Les også
EA setter mikrotransaksjoner i Star Wars Battlefront II på hold
Les også
Nye Xbox trenger ikke skalere til 1440p-oppløsning
Les også
Xbox-sjefen: – Hvorfor bryr du deg om 60 bilder per sekund?
Les også
Dette er Xbox One X
Les også
Nye Xbox One S blir Norges billigste UHD-Blu-Ray-spiller
Les også
Xbox One: Endelig er Xbox One i Norge – slik er den i bruk
annonse