Til hovedinnhold

PlayStation-oppdateringen gir deg spillstrømming i 60 bilder per sekund

Massevis av andre, nyttige funksjoner venter også.

Sony

På den offisielle PlayStation-bloggen har Sony nå kunngjort innholdet i den nye, store 5.00-oppdateringen, som by på ganske så mange endringer for PlayStation-folket. Kunngjøringen kommer i forbindelse med betaversjonen av oppdateringen, som kun er tilgjengelig for utvalgte brukere.

Blant de mest nevneverdige nyhetene i 5.00-oppdateringen er nok at man nå kan strømme spill i 60 bilder per sekund i 1080p-oppløsning, som altså gir ganske glatt video. Dette gjelder imidlertid kun PlayStation 4 Pro-eierne.

Av andre endringer som trolig vil være velkomne for PlayStation 4-folket er muligheten til å skru av varslinger som dukket opp på skjermen mens man bruker konsollen til å se på film eller TV-programmer, et relativt irriterende fenomen.

Flere varslinger i hurtigmenyen

Muligheten til å fjerne varslinger som dukker opp mens man ser film er nok velkomment..
Sony

Etter oppdateringen vil disse varslingene være skrudd av som standard, og må manuelt aktiveres i innstillingsmenyen. Ellers har Sony nå også gjort det mulig å se varslinger, for eksempel nedlastingsprogresjon og invitasjoner, i hurtigmenyen som man kan åpne uten å gå ut av spillet.

Ellers vil oppdateringen også by på nyheter for innehavere av PlayStation VR-brillene. Blant annet vil det bli mulig å for andre å sende deg meldinger som du kan se i VR-modusen når man bruker Spectator-funksjonen, og i tillegg har PlayStation VR fått støtte for 5.1- og 7.1-kanals virtuell surroundlyd via hodetelefoner når man ser på film i kinomodus med brillene.

Apropos lyd kan man også etter oppdateringen dele individuelle låter med andre på PlayStation 4 ved å sende en melding, som gir vennene mulighet til å lytte direkte fra meldingen. Om de sitter på mobil kan vennene hoppe rett inn i Spotify-appen fra PlayStation-meldingen og lytte til låten.

Alle endringene som kommer med den store oppdateringen finner du på PlayStation-bloggen. Betaen er altså ute nå, men det er uvisst når oppdateringen slippes for alle brukere.

Snart kommer en miniutgave av Commodore 64: Den får mange spill »

annonse