Tek.no

Nyhet

Ta kontrollen

18 Nov 2010 09:32
annonse

Process Explorer er et avansert program som gir deg en komplett oversikt over alle prosesser som kjører i Windows. Hensikten med programmet er blant annet å kunne feilsøke Windows, og eventuelt avslutte uønskede prosesser, eksempelvis kan programmet hjelpe deg til å finne ut hva som står bak såkalte "svchost"-prosesser.

Opprinnelsen

Det var programutvikleren Mark Russinovich som grunnla Winternals Software i 1996, et selskap som drev en nettside med navnet Sysinternals. Denne nettsiden hadde en oversikt over mange nyttige programmer som blant annet kan brukes til å overvåke og feilsøke Windows på en detaljert måte. Blant disse programmene er Process Explorer. Microsoft kjøpte opp selskapet i 2006, og nå arbeider Russinovich for Microsoft. Sysinternals heter nå Sysinternals Suite, og du finner programmene på microsoft.com

Process Explorer

Nå er Process Explorer klar i versjon 14, og denne gangen skal det dreie seg om større oppdatering. Blant nyhetene i denne versjonen er støtte for overvåking av nettverk og harddisker. Programmet har også fått forbedret fanefunksjon med mer informasjon om blant annet minne, ny kolonne for samlet prosessorbruk og forbedret DLL-skanning.

Last ned

Process Explorer 14 kan lastes ned fra technet.microsoft.com

(Kilde: Ghacks)

Les også
Få full kontroll
Les også
Bruk minnet mer effektivt
Les også
Tilbyr automatisk oppdatering
Les også
Fyr opp stemningen
Les også
Chrome OS forsinket
Les også
På tide med Windowsvask?
Les også
True Image Home 2011
Les også
Gratispakke fra Microsoft
Les også
Programvare for studenter
Les også
Programmene vi elsker å hate
annonse

Les også