Tek.no

Nyhet

Fyr opp stemningen

29 Des 2010 13:00

Et tema er i denne sammenhengen en kombinasjon av bilder, farger og lyd i Microsoft Windows. Et tema inkluderer et bakgrunnsbilde, skjermsparer, fargekombinasjon og lyd. Enkelte temaer endrer også ikoner og musepekere.

Microsoft har nå lagt ut nye temaer for Windows 7.

Temaene som allerede er på plass kan justeres ved å høyreklikke på skrivebordet i Windows, og velge Tilpass. Velg ett av temaene, og klikk på Skrivebordsbakgrunn. Sett en hake (øverst til venstre i selve bildet) på bildene du ønske at skal være bakgrunnsbilder. Du kan så velge hvor ofte bildene skifter fra det ene til det andre. Trykk til slutt på Lagre endringer. Du kan på samme måten justere vindusfargen, lyder og skjermbeskytter.

Du kan eventuelt legge ut dine egne bilder som kan brukes som bakgrunnsbilder. Dette gjør du ved å høyreklikke på skrivebordet, velge Tilpass, klikk på Skrivebordsbakgrunn, og bla deg frem til aktuelle bilder via Bildeplassering og Bla gjennom.

For å forsikre deg om at et bilde er tilpasset til visning på skrivebordet i Windows, bør bildet lagres i riktig oppløsning. I det minste med riktige proporsjoner, eksempelvis 1680 x 1050 eller 1280 x 800 piksler. Du finner den riktige skjermoppløsningen ved å høyreklikke på skrivebordet, og velge Skjermoppløsning.

Windows 7 temaer

Windows 7 temaer kan lastes ned fra microsoft.com - trykk på download-lenken og velg "Åpne med themepackfile (standard)". Du kan deretter høyreklikke på skrivebordet i Windows, og velg Tilpass fra menyen. Her kan du trykke på Skrivebordsbakgrunn nederst, og her kan du velge bakgrunn som skal vises. Blant temaer er bilder med vintermotiver, bilder som er tatt i Arktis, og bilder av fyrverkeri.

Flickr Wallpaper Rotator

Dette er et artig bakgrunnsprogram som henter bilder automatisk fra bildedelingsnettstedet Flickr. Programmet kan konfigureres i forhold til hvor ofte et nytt bilde hentes til skrivebordet. Bildene velges ut etter tagger og/eller etter brukernavn på Flickr. Programmet finner du på flickrwallpaper.codeplex.com.

(Kilde: Softpedia)

Les også
Julevask på harddisken
Les også
Bedre dualboot med ireboot
Les også
Ta kontrollen
Les også
Hold Windows i form
annonse

Les også