Tek.no

Nyhet

Stor bildetjeneste sletter snart bildene dine

Hvis du ikke oppgraderer forsvinner bildene fra Flickr.

Anders Brattensborg Smedsrud

I november ga den populære bildetjenesten Flickr sjokkbeskjeden om at alle gratis-kontoene, som hittil har fungert som et hvelv med plass til et ubegrenset antall bilder, ville få en øvre grense på 1000 bilder.

Sletter bildene dine 12. mars

Brukere som ikke oppgraderer til et eget Pro-abonnement vil som en konsekvens få alle overskytende bilder slettet, for alltid.

Er du en gratisbruker har du nå en frist på deg til den 12. mars for å berge bildene dine. Etter denne datoen kan du ikke lenger forvente å finne igjen bilder som er lagret hos Flickr.

Gir deg to valg

Gratis-brukere gis to valg for å hindre at bildene forsvinner: enten laste ned bildene til egen datamaskin, eller oppgradere til et Flickr Pro-abonnement. Det koster enten 60 dollar for et år eller 6,99 dollar i måneden, omtrent 500 kroner eller 59 kroner.

Den ganske betydelige endringen kommer etter at Flickr fikk nye eiere i fjor i form av SmugMug. De varslet straks økt fokus på betalingstjenester.

Flickr rapporterte i 2013 at de hadde 87 millioner registrerte brukere, og 3,5 millioner bilder ble lastet opp hver eneste dag.

Trøblete bergingsaksjon

Det er tydelig at Flickr ønsker at de mest aktive brukerne deres hopper over til Pro, fremfor å laste ned bildene og forlate tjenesten. De har nemlig gjort det ganske tidkrevende å laste ned bildene dine.

Tjenesten lar deg nemlig ikke laste ned samtlige bilder du oppbevarer hos dem med ett klikk, men tvinger deg til å laste ned maks 500 bilder av gangen. For bilder som er tatt samme dag har du et «marker alle»-valg for å velge flere, men ellers må du manuelt klikke på hvert bilde du vil laste ned og samtidig sørge for at du ikke overskrider 500 bilder av gangen.

Enkelte brukere har tidligere meldt om feilmeldinger og problemer med å få lastet ned bildene sine, noe som skal være grunnen til at Flickr allerede har utsatt fristen én gang.

På jakt etter en nye kameramobil?
Huaweis Mate 20 Pro er best i klassen »

(Kilde: Flickr)

Les også
Galaxy Note 10 kan få kamera i pennen
Les også
Rykter om ekstremt kamera og USB-C i neste iPhone
Les også
Nokias helsprø PureView-mobil ser ut til å være ekte
Les også
De beste lyd- og bildeproduktene i 2018
annonse

Les også