HBO-hackerne krever 50 millioner kroner i ny løsepengevideo

Gjerningspersonene sende video med trusler og heftige løsepengekrav.

Nylig meldte vi om et stort hackerangrep mot den amerikanske TV-kanalen HBO, som blant annet er kjent for piratfavoritten Game of Thrones. Nå har hackerne gitt lyd fra seg – og det i stor stil.

I en ny, stor ladning av stjålet materiale fra HBO finnes det nemlig en video fra de antatte hackerne, hvor gjerningspersonene i en lengre tekst «skryter» av innbruddet og kommer med trusler og løsepengekrav mot TV-kanalen. Videoen finner du hos nettstedet Mashable.

Krever 50 millioner i løsepenger

Videoen inneholder blant annet et løsepengekrav som visstnok også skal ha blitt sendt direkte til HBO-sjefen Richard Plepler. Her krever hackerne at selskapet betaler dem en sum tilsvarende «seks måneders inntekt», som tilsvarer cirka 6-7 millioner dollar, for å la selskapet være i fred.

Dette skulle tilsvare et sted rundt 50 millioner kroner, ikke akkurat en liten sum. Videre innrømmer hackerne at innbruddet hos HBO var krevende og at de jobbet i rundt seks måneder for å klare oppgaven. De lister også opp en lang liste over materialet de har stjålet, som omfatter fulle episoder av diverse HBO-serier, manus og andre sensitive dokumenter, samt opplysninger om ansatte.

Utdrag fra trusselbrevet som ble sendt til HBO-sjefen..

Skal ha stjålet 1,5 terabyte

Mashable har fått tak i en del av det lekkede materialet og kan bekrefte at det ser autentisk ut. HBO selv skal ikke ha kommet med offisielle kommentarer rundt de siste lekkasjene i skrivende stund.

Selskapet har imidlertid bekreftet innbruddet og at opphavsbekyttet materiale er blitt kompromittert. Selskapet startet umiddelbart en etterforskning av hendelsen, og politimyndigheter er blitt involvert. Til sammen skal 1,5 terabyte med opphavsbeskyttet materiale ha blitt hentet ut fra HBOs datasystemer.

Mer informasjon, inkludert hele løsepengevideoen og brevet som angivelig ble sendt til HBO-sjefen, finner du hos Mashable.

Det dukket også opp en separat Game of Thrones-lekkasje nylig »

Les også
Fire arrestert i India for Game of Thrones-lekkasje
Les også
Ny Game of Thrones-episode lekket på nettet
Les også
Slik ser piratkopieringen av Game of Thrones ut
Les også
Hackere angrep HBO – Game of Thrones-manus på avveie
Les også
HBO sender ut advarsler til Game of Thrones-pirater
annonse