Hackere angrep HBO – Game of Thrones-manus på avveie

Skal ha stjålet 1,5 terabyte med materiale fra kanalen.

HBO, skaperen av den populære serien Game of Thrones, er blitt utsatt for et massivt hackerangrep, melder nettstedet Entertainment Weekly. Hackerne skal ha fått tak i manus og hele episoder av HBO-serier som ennå ikke er vist.

HBO har selv bekreftet innbruddet og at opphavsbekyttet materiale er blitt kompromittert. Selskapet startet umiddelbart en etterforskning av hendelsen, og politimyndigheter er blitt involvert.

1,5 terabyte

Hackerne selv påstår at de har hentet ut 1,5 terabyte med materiale. Hittil har et par kommende episoder av noen av kanalens serier ha blitt lagt ut på nettet, i tillegg til skriftlig materiale relatert til den neste episoden av Game of Thrones. Gjerningspersonene har signalisert at mer er på vei ut på nett.

Game of Thrones er populær blant piratene – og hackere.

Kanalen selv har ikke kommet med noen detaljer angående akkurat hva som er stjålet. HBO-sjefen Richard Plepler sendte ut en e-post til ansatte hvor han forsikrer at selskapet tar hendelsen svært alvorlig og at det jobbes med saken døgnet rundt i samarbeid med eksperter fra utsiden.

Les også: Nå får Netflix skikkelig heftig lyd

Én tidligere lekkasje

Hackingen ble kunngjort av de antatte hackerne selv, som sendte en e-post til en rekke medier i etterkant av innbruddet. I e-posten «skrøt» hackerne av hva de hadde gjort, og at HBO var i ferd med å «falle».

Akkurat hva de sitter på, og hvor skadelig lekkasjen eventuelt vil være for HBO, er ennå uvisst. Som Entertaintment Weekly peker på har HBO jobbet hardt med å holde seriene sine, særlig Game of Thrones-historien, hemmelig. Én tidligere lekkasje har likevel skjedd tidligere, da de fire første episodene av den femte sesongen dukket opp på nettet og skapte en piratfest uten like.

Den lekkasjen skal imidlertid ikke ha blitt forårsaket av hackere, men via DVD-er sendt til anmeldere. Siden den gang skal HBO ha avsluttet praksisen med å sende ut anmelderkopier på forhånd.

HBO skal nå ha begynt å sende ut advarsler til Game of Thrones-pirater »

Les også
Den siste Game of Thrones-episoden skapte «trafikkork» for både torrent-sider og HBOs strømmetjeneste
Les også
Fire arrestert i India for Game of Thrones-lekkasje
Les også
HBO-hackerne krever 50 millioner kroner i ny løsepengevideo
Les også
Ny Game of Thrones-episode lekket på nettet
Les også
HBO sender ut advarsler til Game of Thrones-pirater
Les også
Nå vet vi hvor mye HBO vil koste hos Get
Les også
Dette var den mest nedlastede TV-serien i 2016
annonse