Til hovedinnhold

Ny Game of Thrones-episode lekket på nettet

HBO-lekkasjen kan skade selskapet betydelig.

HBO

For litt siden kunne vi rapportere at hackere hadde brutt seg inn hos HBO og stjålet store mengder intellektuell eiendom. I lekkasjen som skjedde i etterkant befant det seg blant annet et manus til den superpopulære serien Game of Thrones, men nå har en annen, alvorlig lekkasje dukket opp, melder TorrentFreak.

Hele den neste episoden av Game of Thrones har nemlig nå begynt å sirkulere på forskjellige fildelings- og strømmetjenester, deriblant The Pirate Bay.

Episoden det dreier seg om er altså den fjerde episoden av den syvende sesongen. Selv om det kan se ut som den nye lekkasjen har tilknytning til det nylige hackerangrepet mot HBO, melder The Verge at dette visstnok ikke skal være tilfelle.

Stammer fra indisk selskap

I stedet skal kilder ha bekreftet overfor nettstedet at det er en distribusjonspartner som skal være kilden til lekkasjen av den nye episoden, nærmere bestemt det indiske medieselskapet Star India. Den lekkede episoden har selskapets logo vannmerket, som ut til å bekrefte at kilden er Star India.

En representant for selskapet uttalte overfor The Verge at de tar lekkasjen alvorlig, og at de umiddelbart startet intern etterforskning. Episoden har lav oppløsning, men med tanke på seriens popularitet er det nok trygt å anta høy torrent-aktivitet likevel. Den aktuelle episoden sendes allerede på søndag i USA.

HBO jobber hardt med å holde seriene sine, særlig Game of Thrones, hemmelig. Én tidligere lekkasje har likevel skjedd tidligere, da de fire første episodene av den femte sesongen dukket opp på nettet og skapte en piratfest uten like. Det nylige hackerangrepet mot selskapet resulterte i tyveri av 1,5 terabyte med innhold, deriblant Game og Thrones-manus og hele episoder fra andre serier, men ingen hele episoder fra Game of Thrones skal ha dukket opp ennå som et resultat av hendelsen.

Slik ser Game of Thrones-piratkopieringen ut når den visualiseres »

annonse