Lar deg strømme fire UHD-filmer uten å svette

Asus' nye ruter er den første av sitt slag.

Med trådløsstandarden 802.11ac, som vi finner i mange maskiner som er solgt det siste året, kan data overføres opptil tre ganger så raskt som med den tidligere 802.11n-standarden.

Nå har Asus kommet med et splitter nytt ruter-glis, i form av RT-AC87, som også benytter denne ac-teknologien med en teoretisk overføringkapasitet på 1,3 gigabit i sekundet. Selskapets ingeniører har på den nye modellen likevel ikke stoppet ved denne grensen, og har forbedret ytelsen drastisk ved hjelp av ny teknologi.

Første av sitt slag

RT-AC87 kan behandle datastrømmer på 1,73 Gb/s ved å kombinere trafikken på 2,4- og 5 GHz-båndet. Dette er likevel ikke den store nyheten ved Asus ferskeste. Ruteren er nemlig klassifisert som den første «Wave 2» 802.11ac-ruteren.

Det vil si at den er den aller første av sitt slag til å ta i bruk teknologi som skal la deg strømme opptil flere 4K UHD-videostrømmer samtidig, helt uten forsinkelser eller etterslep.

Dette lar seg gjøre fordi Asus benytter seg av Quantennas nye QSR1000 4x4 MU-MIMO-brikkesett i RT-AC87. Dette tillater at opptil fire av enhetene dine kan motta data fra flere datastrømmer samtidig, mot bare én med dagens MIMO-versjon.

Bedre rekkevidde

Asus bruker såkalt Beamforming for å forbedre rekkevidden til de trådløse signalene, og innebygget beskyttelse fra Trend Micro skulle nettverket ditt styre klar av de fleste ulumskheter.

Videre skryter Asus av deres AiCloud, som lar deg sette opp ruteren som din egen skylagringsløsning.

Nøyaktig hva RT-AC87 vil koste, eller når den blir tilgjengelig i Norge, er foreløpig ikke kjent. Lillebroren RT-AC68U, som vi for øvrig kan anbefale, koster for tiden drøyt 1400 kroner. Det nyeste vidunderet har imidlertid fått en amerikansk pris på 270 dollar. Med denne til grunn vil vi tippe den norske prisen legger seg i underkant av 2000 kroner.

Sett opp et prisvarsel i vår Prisguide, så får du en e-post så snart norske nettbutikker setter pris på fartsmonsteret – eller be i samme slengen om lagervarsel, så sender vi deg først en e-post når den nye ruteren er på hyllene.

Glem alle rutere du har sett til nå:
Asus har presentert ruteren over alle rutere »

(Kilde: Asus)

Les også
Denne gir deg bedre rekkevidde på det trådløse nettet
Les også
Denne nordmannen vil revolusjonere TV-hverdagen
Les også
Nå er den neste råtassruteren fra Asus rett rundt hjørnet
Les også
Snart kan du meske deg med digert 4K-bilde til «lav» pris
Les også
Linksys WRT1900AC: Her er Linksys' verstingmodell
Les også
Glem alle rutere du har sett til nå
Les også
Asus RT-AC68U: Vi har testet Asus' nye råtass-ruter
annonse