ArtikkelZyxel WRE6505 AC750

Denne gir deg bedre rekkevidde på det trådløse nettet

Zyxels nye repeater settes opp på få minutter, og støtter alle de nyeste wifi-teknologiene.

Har du problemer med rekkevidden til det trådløse nettet hjemme hos deg selv, eller opplever at nettet er ustabilt i enkelte rom i huset? Det er mange måter å løse det på, én av dem er å gå til anskaffelse av en repeater som fanger opp signalene fra den trådløse ruteren din, forsterker det og sender det videre.

Denne lille dingsen med det kryptiske navnet Zyxel WRE6505 AC750 er Zyxels nyeste repeater, og den støtter alle de nyeste wifi-standardene. Dermed skal du kunne utvide wifi-nettet ditt uansett om du har en 802.11n- eller 802.11ac-ruter‚ eller en eldre ruter for den saks skyld.

Enkel å sette opp

WRE6505 er en ganske liten og kompakt sak som du plugger rett i stikkontakten. Det er ingen kabler. Enheten tar såpass liten plass at den ikke blokkerer for stikkontakten ved siden av.

På den ene siden finner du en Ethernet-kontakt, en bryter for å veksle mellom aksesspunkt- eller repeater-modus, samt en av- og på-bryter. .Foto: Kurt Lekanger

Du må installere enheten et sted i huset i utkanten av wifi-dekningen, men naturligvis et sted der det er dekning. Undertegnede har slitt med dårlig wifi-dekning i husets andreetasje, og fant en stikkontakt et sted der signalstyrken var på rundt 50 %. Etter å ha plugget inn WRE6505 og satt den opp, ble dekningen svært god over hele huset. Hvilke hastigheter du får avhenger av hvor du plasserer den – men hastigheten vi målte i Speedtest i andre etasje i huset var ikke veldig mye dårligere enn den vi fikk i første etasje – og dårligere var den definitivt før WRE6505 ble installert. Det kan lønne seg å eksperimentere litt med plasseringen av enheten for å finne den plasseringen som gir optimale hastigheter og rekkevidde i hele huset. Lysdioder på fronten viser signalstyrken, slik at det skal være lettere å finne den perfekte plasseringen.

Med veiviseren tar det ikke mange minuttene å sette opp repeateren.

Oppsettet er svært enkelt. Du kan enten bruke WPS, eller du kan gjøre det manuelt. WPS har som mange kjenner til en del sikkerhetshull, og siden den funksjonen var avskrudd i vår wifi-ruter, så vi brukte den manuelle metoden. Den er også enkel: Du plugger WRE6505 i en stikkontakt, så dukker det opp et nytt trådløst nettverk som du kobler deg til og taster zyxelsetup i nettleseren. Da får du opp en enkel veiviser som skanner for dine eksisterende 2,4- og 5 GHz-nettverk og spør etter passordet til nettverkene. Når det er gjort, er alt oppe og går.

Ethernet-port

WRE6505 lar deg velge om du vil maksimere dekningen («range boost») eller hastigheten («speed boost»). Teoretiske hastigheter opptil 300 Mbps på 2,4 GHz og 450 Mbps på 5 GHz støttes, og det er også en Ethernet-kontakt på siden av enheten, slik at du kan koble til for eksempel en PC via kabel.

Selv om produktet er enkelt å sette opp, har du også en del avanserte innstillingsmuligheter. Det er også mulig å bruke den som et vanlig wifi-aksesspunkt, i stedet for en repeater. Det gjør du enkelt ved å stille om på en liten bryter.

Vi har ikke gjort noen omfattende test av WRE6505, kun prøvd den i en periode på noen dager med én bestemt ruter (en n-basert Netgear-ruter) – men vårt førsteinntrykk er veldig bra. Med en pris på rundt 600 kroner er dette en rimelig og enkel måte å forbedre wifi-dekningen i huset på.

Det er skremmende lett å cracke trådløse nett:
Slik gjør du nettverket ditt helt sikkert »

Les også
Dette er de fem mest populære trådløse ruterne
Les også
Snart kan enhetene dine drives av WiFi-signalet alene
Les også
Lar deg strømme fire UHD-filmer uten å svette
annonse