Til hovedinnhold

Comeback for BlackBerry?

Slashgear lar seg imponere av det banebrytende tastaturet i BlackBerry 10.

Flere i mobilbransjen hadde langt på vei avskrevet Research In Motions (RIM) BlackBerry-merkevare, takket være dårlige resultater og sterk konkurranse fra Apple og Android-produsentene.

Det som kan snu alt for den kanadiske produsenten er lanseringen av det nye, men forsinkede, operativsystemet BlackBerry 10. Nå har Slashgear fått kikke på en ganske ferdig versjon av OS-et, og de liker det de ser. Kanskje kan dette bli comebacket for BlackBerry?

Nettstedet har testet nye BlackBerry 10 med en utviklertelefon som har fått navnet "BlackBerry 10 Dev Alpha B". Det ferdige operativsystemet ventes på markedet i starten av 2013.

Les også: BlackBerry til salgs?

Bytter til touchtastatur

Noe av det som har kjennetegnet BlackBerry-mobiler er at de som regel har hatt et fullverdig, fysisk QWERTY-tastatur under skjermen. Dette har tatt opp mye plass, men samtidig har det betydd at disse mobilene har skilt seg ut fra RIMs konkurrenter, både utseeendemessig og i bruk. Nå skifter de til et "soft" tastatur som tilsynelatende er ganske så intuitivt.

Slashgear skriver at i likhet med andre tastaturer får du opp forslag til ord og stavemåter. Det spesielle her er imidlertid at forslagene svever over bokstavene på tastaturet – for eksempel "the" over t-en eller "me" over m-en. Ordforslagene forandrer seg naturligvis i henhold til hva du holder på å skrive. Ved å "flikke" opp på bokstaven velger du ordet som foreslås.

Slik ser tastaturet ut på BlackBerry 10.

Nettstedet mener at denne løsningen er så bra at det utvilsomt vil komme kopier til andre plattformer ganske snart, men at de neppe blir like bra som i BlackBerry 10 på grunn av operativsystemets evne til å lære og huske ord som du har brukt tidligere, og i hvilken kontekst du har brukt dem. Som eksempel sier de at hvis du skriver "C U L8TR" i meldinger, men "see you later" i e-poster, så skal OS-et huske slikt. Og tastaturet lar deg bruke tre ulike språk samtidig. Det er også noen finesser som går på hvordan du taster, med tilpasninger i henhold til hvor mange tomler du bruker eller hvor løst eller hardt du trykker på skjermen.

Fortsatt jobbmobil

RIM satser fortsatt på å være det foretrukne valget for bedrifter. Tidligere har de hevdet at de er sikrere enn andre mobilmerker når det gjelder kryptering av informasjon og den slags. I nye BlackBerry 10 skilles det mellom to profiler: en privat og en til jobb.

Det innebærer at arbeidsgiveren din kan legge inn apper og gi deg tilgang til informasjon på jobbprofilen som du ikke nødvendigvis har tilgang til privat. Skreddersy hva du trenger å ha i jobbsammenheng. Dette betyr imidlertid også at arbeidsgiver kan fjernslette all sensitiv informasjon den dagen du slutter i selskapet.

Se flere bilder hos Slashgear

Ifølge Slashgear bør BlackBerry 10 i første omgang sikte seg inn på å gi Windows Phone konkurranse om tredjeplassen bak Android og iOS, men hevder samtidig at de er nødt til å komme opp med noe skikkelig banebrytende for å få tilbake "momentum" i markedet.

Les også: Endelig har BlackBerry blitt stilig

(Kilde: Slashgear)

annonse