Til hovedinnhold

Se de unike bildene fra første verdenskrig

Bortglemte negativer ble funnet på et loft i England.

Hubert Ottaway

Fotografier er som kjent en viktig form for dokumentasjon av historiske begivenheter, og selv om det samlede arkivet av historiske fotografier allerede er gigantisk, finnes det alltids mer å oppdage.

Den britiske avisen Hereford Times skriver nå om en eldre herre som helt tilfeldig snublet over en samling fascinerende bilder tatt under en av historiens blodigste konflikter, og som aldri tidligere har sett dagens lys.

Ufremkalte bilder fra første verdenskrig

Det er 71 år gamle Peter Ottaway som står bak det unike funnet, som fant sted for noen år siden. Da rotet Ottaway nemlig rundt på loftet til bestefaren sin, og der fant han en rustet metallboks som inneholdt negativene til hele 50 bilder fra første verdenskrig.

Takket være teknisk assistanse fra en venn som spesialiserer seg på historisk fotografering, klarte de to britene å fremkalle 40 av bildene etter en krevende, nitidig prosess over hele fire år.

De hittil helt ukjente bildene ble altså tatt av Peter Ottaways bestefar Hubert Ottaway i det nordlige Frankrike, hvor han var stasjonert som ingeniør i perioden 1914 – 1917 med ansvar for å oppgradere skyttergraver og etablere kommunikasjonslinjer.

Tatt med Kodak Brownie

Mange av fotografiene viser ødeleggelser på bygninger i etterkant av den store allierte offensiven mot den franske byen Arras i 1917, mens andre er ekstremt sjeldne bilder av soldater og medlemmer av utenlandske hjelpekorps.

Hubert Ottaway tok bildene med et kamera av typen Kodak Brownie, et historiens mest innflytelsesrike kameraer, som ble introdusert i år 1900 og utnevnt til tidenes beste kamera av leserne av magasinet Photography Monthly i 2012. Det ble også inkludert på vår liste over de viktigste, historiske kameraene.

For flere høyoppløste versjoner av de unike bildene kan du gå til avisen The Daily Mail.

National Geographic gravde også nylig frem eldre bilder: Nå kan du bla deg gjennom de fantastiske arkivbildene »

(Kilde: Hereford Times, via PetaPixel)

annonse