Til hovedinnhold

Nå skal Get ikke lenger tvinge deg til å betale for TV når du bestiller Internett

Selskapets omdiskuterte koblingssalg skal nå opphøre.

I november i fjor kunne vi melde at Forbrukerombudet gikk hardt ut mot Get og Canal Digital sitt «koblingssalg» av TV og Internett, det vil si å tvinge kundene til å betale for TV selv om de bare ønsker Internett. Nå melder Forbrukerombudet at Get omsider skal stanse denne praksisen.

Forbrukerombudet er fornøyd med at Get nå skal ha lagt frem en konkret plan for avvikling av det omdiskuterte koblingssalget.

Mener det vil ha stor betydning for forbrukere

Forbrukerombud Gry Nergård. Foto: Forbrukerombudet

– Vi er glade for at Get har en konkret plan for når de vil avslutte praksisen med tvungent koblingssalg. Dette er en avgjørelse som vil ha stor verdi for mange forbrukere, saforbrukerombud Gry Nergård om Gets beslutning.

Det foreligger ennå ikke et spesifikt tidspunkt for akkurat når praksisen skal opphøre, og tidsplanen skal ifølge Nergård legges av Get selv. Den andre aktøren, Cana Digital, har ennå ikke lagt frem en plan, men Forbrukerombudet skal ha et møte med selskapet på mandag neste uke.

Ifølge Nergård kommer det inn mange klager fra forbrukere som er lei av å betale for et TV-tilbud de ikke bruker når de bestiller Internett. Hun peker på at Internett i mye større grad er et nødvendighetsgode, mens TV-tilbudet er det mange som klarer seg uten.

Klaget inn av RiksTV

Bakgrunnen for saken er at TV-distribusjonsselskapet RiksTV klaget Get og Canal Digital inn til forbrukerombudet allerede i 2013. Årsaken var at RiksTV mente de to aktørene i praksis hindret RiksTV i å komme inn på markedet ved at kundene var låst til TV-tilbudet.

Get og Canal Digital har en markedsandel på ca 90 prosent av kabelnettet i Norge, og samtidig får cirka 50 prosent av norske bredbåndskunder Internett-tilgang via kabelnettet. Det betyr altså at koblingssalg-praksisen rammer et høyt antall norske forbrukere.

Nå er det mulig å få fiberfart på Internett over kobberkabler: Den nye teknologien testes nå ut av en liten gruppe nordmenn »

annonse