Til hovedinnhold

2,5 millioner nordmenn får se TV Norge igjen

Men, de kan måtte betale mer for tilbudet.

TV Norge
Anders Brattensborg Smedsrud

Mandag for halvannen uke siden mistet omtrent en million Canal Digital-abonnenter tilgang til TV Norge og 12 andre Discovery Network-eide kanaler.

Fra i dag klokken 9 har imidlertid kanalene funnet veien tilbake til TV-skjermen for de involverte kundene, etter at de to partene i de tidlige morgentimene ble enige om en ny avtale.

Var uenige om pris

Årsaken til bruddet var uenighet om pris. Discovery har kjøpt rettigheter til både OL og norsk fotball de nærmeste årene, og mente at dette måtte reflekteres i økte inntekter fra TV-distributørene. Canal Digital har tidligere advart mot å la dyre fotballrettigheter presse opp prisene på distributørenes grunnpakker, mens TV Norge avviste at forhandlingene hadde noe å gjøre med fotballrettigheter i det hele tatt.

Får tilgang til Tippeliga og OL

Den nye avtalen som er signert betyr at Canal Digitals kunder nå vil få tilgang til den norske Tippeligaen fra 2017-sesongen, samt alle OL-sendinger fra 2018 til 2024.

Begge parter melder om tøffe forhandlinger, men Discovery-sjef Harald Strømme uttaler på egne nettsider at han er spesielt fornøyd med at Canal Digital nå blir deltagende i selskapets «fotball til folket»-visjon. Discovery planlegger nemlig å, for første gang på lang tid i Norge, sende samtlige kamper fra den øvre fortballdivisjonen uten å gjemme kampene bak en betalingsmur.

Prisøkning kommer

Selv om en avtale nå er i boks for Canal Digitals kunder er det én ting som fortsatt er uavklart, nemlig prisen. Det er sannsynlig at forhandlingene med Discovery Network har ført til at Canal Digital må betale mer for produktet de distribuerer. Hvor mye av dette beløpet som videresendes til kundene, og når kravet kommer, vites ikke. Men, at det kommer en prisøkning for alle Canal Digital-kunder er det liten tvil om:

– Canal Digital må bruke tid på prissetting til kunder etter den nye avtalen, men fotballen blir vesentlig billigere fra 2017 enn den har vært tidligere, forteller kommunikasjonsdirektør Ragnar Kårhus til VG.

På egne nettsider skriver Canal Digital at en «fremtidig prisøkning er naturlig», men at «kundene ikke skal få urimelige prisøkninger».

Ta igjen det tapte

Hvis du som Canal Digital-kunde har gått glipp av viktige TV-programmer den siste perioden som følge av sorte skjermer lover TV Norge å sette opp flere repriser. Canal Digital vil på sin side gjøre de viktigste seriene fra perioden tilgjengelig på sin TV-portal «GO».

Noen annen kompensasjon blir det for øvrig ikke snakk om.

Dette smarte TV-trikset bør du prøve hjemme:
Slik styrer du flere av dingsene dine med TV-fjernkontrollen »

(Kilder: VG, Canal Digital, Discovery)

annonse