Tek.no

Nyhet

Hvor god er iPhone 4?

Marte Ottemo
8 Juni 2010 11:47

I går kveld ble endelig forsommerens mobileventyr offisielt avslørt da Steve Jobs lanserte iPhone 4. Og det er en usedvanlig heftig smarttelefon. Alt vi spådde for to uker siden har slått til, og litt til.

Men hvordan klarer den seg i sammenlikning med de andre toppmodellene på markedet? Vi har satt opp en sammenlikning med Samsung Galaxy S, HTC Desire, Sony Ericsson X10, Samsung Wave, HTC HD2 og Nokia N900 for å gi deg overblikket.

Rekordskjerm
Det som framgår klart av tabellene under er at iPhone knuser konkurrentene på skjermoppløsning. Selv om displayet er like stort som før med sine 3,5 tommer, har Apple klart å firedoble oppløsningen til 640 x 960 piksler. Det gjør det til den den skarpeste mobilskjermen vi har sett til nå, og åpner for et meget bra detaljnivå på både bilder, film og spill.
Her kan du se video av iPhone 4 i bruk.

Heftig batterilevetid

Ulempen med en høy oppløsning er at det trekker både strøm og kraft fra mobilen, men det ser ikke ut til å være et problem for iPhone 4. Telefonen får adskillig bedre batterilevetid enn forgjengeren. 7 timer taletid, 10 timer videoavspilling, 40 timer musikk og 300 timer standby.

Saken fortsetter under tabellene.

Slik gjør iPhone 4 det mot HTC HD2, Sony Ericsson Xperia X10 og Samsung Wave:

Prisen for herligheten er foreløpig ikke kjent her hjemme, men vi ser at de amerikanske prisene er de samme som da 3GS ble lansert. Dermed er det sannsynlig at de norske prisene også vil bli de samme.


Her ser du hva 3GS kostet etter lansering i fjor med de ulike abonnementene.
*Ønsker du ikke å kjøpe iPhone med abonnement, ble totalen på 3GS (etter bruddgebyr til operatørene) mellom 4 700 og 5 700 kroner.

Les også
Verdens beste iPhone-apps
Les også
- Våre skjermer er bedre enn iPhone 4
Les også
Her er Safari 5
Les også
VIDEO: Se iPhone 4 i aksjon
Les også
iPhone 4 kommer til Norge i juli
Les også
Her er nye iPhone 4
annonse

Les også