Til hovedinnhold

Verdens beste iPhone-apps

Fokuset de siste dagene har vært på lanseringen av den nye iPhone 4, men det skjedde mer enn det på Apples Worldwide Developers Conference (WWDC). De siste årene har det nemlig blitt utdelt Apple Design Awards, og i år var intet unntak.

Med 225 000 nominerte apps har Apple kommet frem til totalt ti vinnere - fem for iPhone og fem for iPad. Her er listen:

Vinnere iPhone-apps


Doodle Jump fra Lima Sky

Det er ikke så avansert, men ifølge brukerne er spillet Doodle Jump utrolig morsomt. Vinner Apple Awards 2010 på grunn av enestående design, brukervennlighet, innovasjon og bruk av iPhones teknologi. Dette spillet koster bare seks kroner i App Store.

Brushes fra Steve Sprang

Brushes er iPhones svar på Photoshop. Applikasjonen lar deg tegne og designe originale kunstverk rett på telefonen, og funksjonene er mange. Programmet er bygget opp fra grunnen med Apples utviklerprogram. Pris i App Store: 29 kroner.

Articles fra Sophiestication

Wikipedia er et populært digitalt oppslagsverk hvor innholdet er skrevet av privatpersoner med variabel kunnskap. Som et uformelt leksikon kan det likevel være et nyttig verktøy, og Articles har samlet all Wikipedia-info på en enkel og brukervennlig måte. Applikasjonen koster 17 kroner i App Store.

Jamie's Twenty Minute Meals fra Zolmo

Mesterkokken Jamie Oliver byr på en rekke oppskrifter, samt tips og triks på kjøkkenet, via iPhone-appen Twenty Minute Meals. Du kan for eksempel enkelt justere oppskriften i forhold til hvor mange munner som skal mettes, og får vite steg-for-steg hvordan du skal lage rettene. Applikasjonen er priset til 45 kroner i App Store.

Real Racing fra Firemint

Bilspillet Real Racing har allerede vunnet en rekke priser og fått gode testkarakter rundt om i verden. Seieren i Apple Awards 2010 blir nok likevel godt mottatt av spillprodusent Firemint. Apple legger vekt på knallgod design og en spillopplevelse som kan måle seg med spill på konsoll. Pris i App Store: 29 kroner.
LES OGSÅ: - Våre skjermer er bedre enn iPhone 4

Vinnere iPad-apps


Financial Times (avis)

iPad skal etter planen bli et utmerket verktøy for å lese aviser i tiden fremover. Apple legger vekt på et godt brukergrensesnitt med god design og bruk av bilder, animasjoner og video. iPad-appen er i skrivende stund gratis (reklamefinansiert), men krever registrering hos Financial Times.

TabToolkit fra Agile Partners

Trenger du hjelp til å lære deg favorittsangen din på gitar er TabToolkit til iPad en god hjelp til selvhjelp. Programmet gir deg for eksempel tips til hvordan du skal holde fingrene, og du kan laste opp tablatur eller noter i flere filformater. Apple skryter av godt design og meget god funksjonalitet. Prislapp? 55 kroner i App Store.

Flight Control HD fra Firemint

I dette spillet skal du styre en hektisk flyplass via kontrolltårnet ditt. Apple hevder at dette er et utmerket eksempel på bruk av multitouch og innovativ "gameplay" som utnytter de unike mulighetene ved iPad. Flight Control HD koster 29 kroner i App Store.

Pinball HD fra Gameprom

Gameproms flipperspill i HD til iPad får gode skussmål fra Apple, både når det gjelder design og bruk av lydeffekter. Det skal gi deg en realistisk følelse av å spille flipperspill, og Apple legger særlig vekt på gode kameravinkler, zooming, og panning. Pinball HD til iPad koster kun 17 kroner i App Store.

Star Walk fra Vito Technology

Med fare for å "banne i kjerka" kan man si at Star Walk er litt som universets svar på Google Earth. iPad-appen lar deg utforske deler av det kjente universet og oppdage mer enn 9 000 stjerner, planeter, og konstellasjoner på iPad-en din. Apple mener 3D-grafikken er enestående og liker at applikasjonen også tar i bruk nettbrettets kompass og aksellerometer. Prisen er 29 kroner i App Store.

Les hele begrunnelsen for at nettopp disse iPhone og iPad-aplikasjonene vant Apple Design Award 2010 på Macstories.
Hvis du ikke er så begeistret for Apples iPhone 4, kan du i stedet lese testen av den sagnomsuste mobilen Samsung Wave.

Mer om
annonse