Tek.no

Nyhet

Lanserte slank GPS-klokke

Nå får du endelig GPS-sporing på kart innebygget i Polars pulsklokker.

Kurt Lekanger, Amobil.no
Kurt Lekanger
14 Sept 2012 13:39

Finske Polar er antagelig den mest kjente produsenten av pulsklokker både blant profesjonelle idrettsutøvere og for de av oss som trener på amatørnivå. Inntil nå har imidlertid Polar manglet en pulsklokke med integrert GPS-funksjon, noe konkurrenten Garmin var tidlig ute med.

På en pressekonferanse i Oslo i dag viste Polar sin første GPS-klokke for norsk presse.

– Dette er den minste, tynneste og letteste klokken på markedet som har integrert GPS, sier produktspesialist Petter Andersen i Polar Electro Norge.

Den nye klokken fungerer som en vanlig pulsklokke, og gir deg i motsetning til Nikes treningsklokke proff-funksjoner som trening i pulssoner og beregning av treningsbelastning over tid.

Petter Andersen i Polar Electro Norge AS.Foto: Kurt Lekanger, Amobil.no

58 gram

Polar RC3 GPS har en vekt på 58 gram, og en tykkelse på 13,7 millimeter. Dermed er den både tynnere og lettere enn Nike+ SportWatch GPS, som veier 66 gram og har en tykkelse på 16 millimeter.

Med en veiledende pris på 2 799 kroner koster Polar RC3 GPS dobbelt så mye som Nike-klokken, men har til gjengjeld mange flere avanserte funksjoner. Andersen forteller imidlertid at dette likevel ikke er den aller mest avanserte pulsklokken fra Polar, men at de med dette produktet retter seg inn mot en bredere målgruppe.

Også for syklister

Klokken er beregnet på mosjonsløpere og syklister, og kan brukes både med og uten tilleggsutstyr. GPS-funksjonen i klokken gir deg oversikt over fart og distanse uten at du behøver å koble til noe, men hvis du ønsker økt nøyaktighet er det mulig å koble til både skritteller for løping og fartssensor for sykler. Det er også støtte for kadenssensor – det vil si måling av tråkkfrekvens ved sykling.

– GPS-en bruker mellom 30 og 60 sekunder på å finne posisjonen, men du bør stå i ro inntil den har funnet posisjonen, forteller Andersen.

Han forteller at klokken er vanntett og IPx7-sertifisert, men at den likevel ikke er ment brukt under vann. Da vil heller ikke pulsmålingen fungere, ettersom pulsbeltet som følger med ikke er beregnet på svømming. Polar har imidlertid andre produkter som også fungerer til svømming.

Logger treningsøkten på kart

Når du har vært ute og løpt eller syklet kobles klokken til PC-en via en micro-USB-kontakt som er plassert på baksiden av klokken. Treningsøkten synkroniseres da opp mot nettjenesten Polarpersonaltrainer.com, hvor du får oversikt over alle treningsøktene og rutene du har løpt. Der kan du også sette opp treningsprogrammer.

Batteriet i klokken skal vare i 12 timer når du bruker GPS-en, og du lader opp batteriet via en USB-kabel. Bruker du ikke GPS-funksjonen, skal batteriet vare i fire måneder.

Klokken har en funksjon som heter "Treningsfordel", som gir deg tilbakemeldinger etter hver økt. En annen funksjon, "Running Index", måler hvor effektiv løpingen din har vært ved å analysere hjertefrekvens og hastighetsdata fra GPS-en eller løpesensoren. En høyere "Running Index" indikerer at du kan løpe raskere med mindre anstrengelse.

Tilpasser pulssonene

Det er også en funksjon som ser på variasjonen i pulsen din under oppvarming, og automatisk tilpasser pulssonene dine under resten av treningsøkten. Mange mosjonister gjør nemlig den tabben at de ofte trener med for høy intensitet. Ved å variere intensiteten, for eksempel gjennom intervalltrening og noen rolige økter i løpet av uken, kan man få bedre progresjon. Det er jo litt av poenget med en pulsklokke.

Vi har nettopp fått inn Polar RC3 GPS, og kommer tilbake med en grundig test av klokken om ikke lenge.

Visste du at Polar bruker norsk teknologi i sine treningsklokker?
Les mer om dette her: Denne norske chipen har verdensherredømme

Les også vår test av ti treningsapper til mobilen

Les også
Spinnvill GPS-feil sendte kvinne tvers gjennom Europa
Les også
Ta en tur på tredemøllesykkelen
Les også
Mobilen vet hvor du befinner deg om 24 timer
Les også
Utendørs treningsstudio er et kraftverk
Les også
Ta med deg helikopteret på joggetur
Les også
Ti treningsapper til mobilen: Disse appene gjør det morsommere å trene
Les også
Slik får du pulsmåling i treningsappen
annonse

Les også