Til hovedinnhold

Tesla fikser hundemodus-feilen etter to dager

Ny oppdatering rullet ut i helgen.

Den kritiske feilen i Teslas hundemodus, som forhindret bilen fra å justere temperaturen slik den skulle, skal nå være fikset.

Feilen ble omtalt som potensielt livsfarlig, ettersom dyr kunne ha blitt sittende i altfor varme biler i sommervarmen, uten at bileieren hadde visst om det.

Det skal bare ha tatt to dager fra feilen først ble rapportert til en fiks ble inkludert i en programvareoppdatering som ble rullet ut til brukere i helgen. Det melder Rahul Sood, Tesla-eieren som først rapporterte om feilen, på Twitter.

Forhindret temperaturstyring

Det var i torsdag forrige uke vi skrev om den kritiske feilen i Tesla hundemodus. Vanligvis skal en Tesla med hundemodus aktivert holde temperaturen på passelig nivå mens eieren er borte fra bilen. I tillegg viser den en beskjed på midtkonsollskjermen som forteller forbipasserende at hundemodus er aktivert, og hvilken temperatur den er satt til.

Sood oppdaget imidlertid at hvis man hadde justert viftene og temperaturen i bilen manuelt, og dermed overstyrt de automatiske innstillingene, ville ikke hundemodus lenger regulere temperaturen. Bilen ga ikke noen form for varsel om at temperaturstyringen ikke lenger fungerte. I stedet oppdaget Sood feilen ved å sjekke Tesla-appen på mobilen sin manuelt, hvor han så at temperaturen var altfor høy.

Han varslet Tesla-sjefen Elon Musk via Twitter, som i løpet av kort tid svarte at feilen skulle fikses. Nå har det altså skjedd.

Skryter av Tesla

På Twitter skriver Rahuul at feilen er fikset, og har tatt skjermbilde av oppdateringsteksten som viser at i tillegg til et nytt sjakkspill er det også gjort endringer i hundemodusen.

– Det er ingen andre toppsjefer som hadde svart en kunde i løpet av bare noen sekunder og sier at feilen skal fikses, skriver Rahuul, som lister opp forskjellige grunner for hvorfor han synes Tesla fortjener skryt.

I helgen snudde Tesla:
Re-introduserer gratis superlading for Model S og Model X »

Les også
Model 3-eiere ble utelåst mens appen var nede
Les også
Tesla saksøkes etter rekkevidde-kutt
annonse