Til hovedinnhold

Tesla inkluderer igjen gratis superlading for Model S og X

Teslas vingling fortsetter. Nylig kuttet de gratis superlading fra bruktbilene som selges av Tesla selv, og nå har de gjeninnført gratis superlading for nye bestillinger av Model S og X. Det bekrefter Teslas kommunikasjonssjef Even Sandvold Roland overfor Tek.no.

Endringen er i seg selv noe overraskende, med tanke på at Tesla-sjef Elon Musk selv har sagt at ubegrenset gratis superlading ikke er bærekraftig.

– I en begrenset periode tilbyr vi nå gratis, ubegrenset Supercharging til Model S og X, som er premiumbilene våre og har en mindre målgruppe enn Model 3. Vi har et godt utbygd ladenettverk i Norge og ellers i Europa, og kan derfor ha et slikt tilbud på premiumbilene våre i en kort periode uten at det vil påvirke kundeopplevelsen på ladestasjonene, sier Roland.

Kommer det en Model S-oppgradering?

Gratis superlading dukker opp i det siste skjermbildet før endelig bestilling av bilen på Teslas nettsider.

Grunnen kan imidlertid være at Tesla ønsker å stimulere til fortsatt salg av Model S og X i forkant av en oppdatering av bilene til høsten – kanskje for bedre å stå imot konkurransen fra kommende Porsche Taycan?

CNBC meldte i slutten av mai at kilder hos Tesla opplyste til dem at selskapet var i ferd med å skru om på fabrikken i Fremont for å gjøre klart til produksjon av både den kommende Model Y og en oppgradert Model S.

Den nye Model S-versjonen vil ifølge CNBCs kilder få et interiør som minner om det hyperminimalistiske interiøret i Model 3, og også få de samme «drive units» og seter som de mest kostbare Model 3-variantene.

Batteriet vil også oppgraderes til å levere 400 miles – 644 kilometer – rekkevidde. Det vil i tilfelle være en økning på 30 miles (48 kilometer) etter den amerikanske og strenge EPA-standarden.

Tre motorer og 250 kW

Youtube-kanalen Like Tesla meldte også om en oppgradering av både S og X like etter, hvor de skal ha fått detaljene fra en velinformert kilde i Tesla. De pekte blant annet på at bilene kan få et tremotoroppsett med to motorer på bakhjulene, en vektreduksjon på drøyt 150 kilo, hovedsaklig fra batteriene.

Kilden opplyste også at de oppgraderte modellene vil få støtte for den fulle effekten fra Teslas nye V3-Superchargere, altså 250 kilowatt. Slike rykter må naturligvis taes med en stor klype salt, og Elon Musk har selv sagt at det ikke kommer noe mer enn mindre oppgraderinger til bilene.

Hadde gratis superlading

Gratis superlading var inkludert på alle Teslas biler inntil 1. januar 2018. Deretter fikk nye kunder 400 kilowattimer inkludert i en periode, før den eneste muligheten til å få gratis superlading var gjennom Teslas henvisningsprogram – med noen få unntak.

Nylig innførte Tesla også ubegrenset gratis superlading på såkalte inventory-biler, altså ferdigproduserte biler de hadde på lager hos forhandlerne.

I januar i år satte også Tesla opp prisene sine for superlading fra 1,40 kroner per kWt til 1,70 kWt. Dette gjorde de «for å bedre reflektere de forskjellige strømprisene i forskjellige regioner», og Tesla Norge sa at superladenettverket aldri har vært noe Tesla har ment å tjene penger på.

Les også
Lager Model S og Model X av «sentimentale årsaker»
Les også
Nå kan Teslaer kjøre til eieren, men noen av dem krasjer
Les også
Tesla saksøkes etter rekkevidde-kutt
annonse