Tek.no

Nyhet

Gi bildene dine ekstra krydder med disse enkle fototriksene

Du må ikke bruke en formue for å få fantastiske bilder.

YouTube
10 Juli 2014 06:00

Selv om det på ingen måte er en erstatning for genuine fototekniske ferdigheter, kan enkle triks likevel noen ganger tilføre fotografiene dine en liten dose visuell originalitet.

Det dukker i så måte stadig opp nye tips fra kreative amatørfotografer som ikke krever kostbart ekstrautstyr å teste ut, og nå melder nettstedet COOPH om et knippe nye fototriks som du kan dra nytte av kun ved hjelp av vanlige husholdningsgjenstander.

Tipsene kommer i form av en kort video lastet opp på nettstedet YouTube, og bak triksene står en fotografen Markus Berger.

Flammer og glasskuler

Det første «trikset» videoen byr på er nok det aller enkleste, nemlig at en liten ølkjøler av neopren tilsynelatende kan brukes som objektiv-beskyttelse. Om du likevel pleier å bringe med deg øl på fototurer er dette kanskje ikke en dum idé.

Et annet triks som gir en artig visuell effekt er å simpelthen fotografere gjennom en glasskule, om du skulle ha en slik liggende hjemme. Dette har det resultatet at motivet i glasskulen snus på hodet i forhold til bakgrunnen, og for å få enda mer ut av denne effekten kan du snu selve bildet opp/ned i etterkant.

Om du ønsker en «flamme-effekt» på bildet uten å besitte de nødvendige Photoshop-ferdighetene, foreslår videoen et nyttig triks: La personen du tar bilde av holde en sprayflaske med brennbert materiale, slik at bare toppen av flammen blir synlig når du tar et portrettbilde. Dette trikset er imidlertid ikke helt ufarlig, åpenbart.

Videoen består av til sammen syv triks og varer kun to og et halvt minutt. Du ser den under.

Dette trikset hjelper deg å se lysretningen: Alt du trenger er en svart klinkekule »

Les også
Såre enkelt triks for spennende lyssetting av bildene
Les også
Ta mer kreative mobilbilder med disse enkle triksene
Les også
Erfaren videofotograf deler sine beste triks
Les også
Derfor skal du bruke blits i solen
Les også
Smarte fototriks hjelper deg å se lysretningen
Les også
Sjekk ut disse enkle, men effektive fototriksene
annonse

Les også