Til hovedinnhold

Såre enkelt triks for spennende lyssetting av bildene

Fotograf deler artig løsning for amatør-filmregissører.

Det finnes som kjent drøssevis av tips og triks på Internett for hvordan du kan oppnå spennende effekter ved hjelp av enkle og lett tilgjengelige virkemidler, som mange ganger er av svært uvanlig art.

Nå har nettstedet DIY Photography sporet opp en video rettet mot vordende filmskapere som ønsker å eksperimentere med lyssetting uten å brenne av tusenvis av kroner i ekstrautstyr.

Slik blir effekten av å bruke et rødt håndklé som filter.Foto: YouTube

Bruker håndklær

Videoen det denne gangen settes fokus på heter «Cheap Lighting Tricks for DIY Filmmakers» og er som vanlig lastet opp på nettstedet YouTube. De kreative sjelene som nå har vært i sving brukte noe som ukonvensjonelt som håndklær i sitt eksperiment.

I videoen demonstreres nærmere bestemt hvordan håndklær, i tillegg til vanlige klær, kan benyttes som reflektorer og filtre til å gi lyset og subjektet ulike typer fargeskjær.

Dramatiske effekter

Fotografen viser blant annet hvordan et rødt håndklé brukes som filter til å gi subjektet i videoen et rødt skjær på siden av ansikten, for på den måten å oppnå en slags dramatisk effekt. Et gulfarget håndklé kan derimot brukes til å emulere gatelys utendørs.

Teknikken ser etter videoen ut til å fungere rimelig bra, og i og med at de fleste antakelig har det nødvendige utstyret lett tilgjengelig er det bare å prøve ut metoden selv. Videoen kan du se under.

Kanskje du heller vil investere i «ekte» videoutstyr: Her er i så fall det du trenger »

Les også
Bak kulissene på en profesjonell photoshoot
Les også
Gi bildene dine ekstra krydder med disse enkle fototriksene
Les også
Erfaren videofotograf deler sine beste triks
Mer om
annonse