Til hovedinnhold

Vi nedjusterer Iphone 4

Ved salgsstart for Iphone 4 var det to problemer som ble omtalt. At telefonen skulle ha dekningsproblemer fikk enorm oppmerksomhet og fikk tilnavnet "antennagate" på mange av de store teknonettstedene.

Samtidig ble det snakket om trøbbel med telefonens nærsensor. Dette er sensoren som skal skru av skjermen når du er i samtale, slik at du ikke står i fare for å lage tastesymfonier, legge på eller sette på høyttalertelefon midt under samtalen.

Apple bekreftet den gang at problemet var til stede på Iphone 4, og at en oppdatering ville komme i raskt tempo for å bøte på problemet.

Ting tar tid

Etter fire måneder fins det fortsatt ingen løsning på problemet. Testeksemplar nummer to er rammet av samme problem, og etter en spørrerunde blant de vi vet om som har telefonen virker det åpenbart at dette problemet ikke begrenser seg til noen få telefoner.

Vanligvis trekker vi ikke for bugs og småproblemer som det er varslet oppdateringer for i nær fremtid. Apples nyeste telefon fikk maks antall øyne på terningen da vi testet den i slutten av juni.

Nær fremtid kan trygt sies å ha passert for Iphone 4. Med tanke på at problemet ikke har blitt løst er det unaturlig at telefonen skal ha full pott på terningen. Vi velger derfor å nedjustere terningkast og å fjerne Anbefalt-stempelet i testen.

Problematisk å ringe med

Årsaken er enkelt og greit at den er problematisk å ringe med, og at oppdateringen som ble lovet av Apple enten ikke har kommet eller ikke har fikset problemet. Under samtale utsetter vi stadig samtalepartner for tastetoner, høyttalertelefoni, forsøk på oppkobling av videofunksjonen, eller Facetime, og innimellom legger vi på midt i en setning.

Terningen lander på fire, ettersom Iphone fortsatt er en underholdningsmaskin det er vanskelig å slå.

At ikke terningen blir lavere kommer av at det er tross alt likevel mulig å ringe med telefonen, og at den konstante nettilgangen gjør at Iphone 4 er en betydelig bedre surfemaskin enn eksempelvis Ipod Touch.

Etter å ha forsøkt å komme i kontakt med Apples talsperson om problemet har vi foreløpig ikke fått noen kommentar om problemstillingen.

Les testen av Iphone 4

annonse