Til hovedinnhold

Iphone 4 har minst feil

SquareTrade Reasearch har gjort en undersøkelse på over 50 000 smarttelefoner, og her kommer det fram at Iphone 4 er den smarttelefonen som har minst fabrikasjonsfeil. Kun 2,1 prosent av telefonene til epleselskapet kommer inn under kategorien: ”Feil i telefonen uten å ha vært utsatt for ulykke”.

Rett bak Iphone 4 kommer Motorola og HTC med henholdsvis 2,3 og 3,7 prosent. Dette tilsier at disse også har svært lav feilprosent. Når det gjelder de telefonene med verst feilmargin, er det BlackBerry og andre merker som ikke blir nevnt med navn, som kommer dårligst ut, med 6,3 prosent og oppover. Undersøkelsen har ikke spesifisert feilmarginen til merker som Samung, LG ,Sony Ericsson og Nokia som da kan antas å ligge under kategorien ”andre smarttelefoner".

Det kommer også fram at det er Iphone 4 som er mest utsatt for skade med over tre ganger så høy risiko for å bli ødelagt som det for eksempel BlackBerry er. 9,4 prosent av Iphone 4 telefonene, altså nesten 1 av 10 ble offer for ulykker. Dette kan nok i stor grad skyldes at Iphone 4 er innkapslet i glass, noe som gir større sjanse for ødeleggelse. Det samme gjelder andre smarttelefoner som bruker glass i skjermene sine, men disse ligger fortsatt godt over Apples glassenhet.

Les også: Test: Apple Iphone 4
Les også: – Løgn og bedrag fra ende til annen
Les også: Vi nedjusterer Iphone 4

Kilde: (pcmag)

annonse