Til hovedinnhold

Segway har lansert selvbalanserende «skøyter»

Som om ikke hoverboards var skumle nok.

Segway
Stein Jarle Olsen

Som om elektriske sparkesykler, hoverboards, elektriske skateboard og alle de andre elektriske fremkomstmidlene vi har sett i det siste ikke var nok: Segway har lansert et par selvbalanserende rullesko eller skøyter, alt ettersom hvordan du ser dem.

Segway Drift W1 ser omtrent som et hoverboard delt i to, slanket ned og hvor en del er plassert under hver fot.

Ikke for langturer

Toppfarten er oppgitt til 12 kilometer i timen, og batteriene skal rekke til totalt 45 minutters kjøring, avhengig av landskap og kjørestil, noe som vel bør tyde på at maksimal rekkevidde er omtrent ni kilometer.

Hver enhet veier 3,5 kilo, og de er utstyrt med et elastisk bånd som gjør at det går an å bære begge to i én hånd.

Selskapet slapp ved lanseringen denne videoen:

På IFA-messen

Hver rullesko er utstyrt med støtdempere av gummi foran og bak. De sitter imidlertid ikke festet til foten på noe vis, og avhenger av et gummibelegg som skaper friksjon mot skoene dine. Lys foran og bak skal signalisere at du kommer om du kjører i mørket.

Drift W1 vises frem på IFA-messen i Berlin i august, og prisen er satt til 399 dollar, altså cirka 3250 kroner, selv om eventuell norsk pris sannsynligvis blir noe høyere. Du får for øvrig med hjelm, som ser ut som et ganske nødvendig tillegg, spør du oss.

Enkelte Youtubere har faktisk allerede fått fatt i rulleskoene. Teknologi-Youtuber iJustine konkluderer for eksempel at de er mye enklere å kjøre enn hun trodde da hun så videoen over.

Ninebot by Segway leverer for øvrig en meget god elektrisk sparkesykkel også.

annonse