Nyhet

Sjekk ut det stilige kameraet!

Det ser kanskje ut som et høyttalerkabinett eller en slags form for nautisk verktøy, men P.90 er faktisk et pinholekamera produsert av det Oregon-baserte Kurt Mottweiller Studios. Nå er kameraet tilbake i produksjon for første gang siden 2007.

– Kameraer burde være av tre og messing

Ifølge Kurt Mottweiler burde kameraer "være krummet og lagd av tre og messing," og P.90 er følgelig et linsefritt, mellomformats kamera som er håndlagd med materialer som kirsebærtre, messing og anodisert aluminium. Vekten er på 352 gram.

Fronten med selve hullet er buet på en elegant måte, noe som gjør at bildene blir jevnt belyst fra kant til kant, og gir dem et krumlinjet perspektiv. Kameraet er i stand til å ta bilder på 90 grader, med en størrelse på 6 x 9 cm.

Dyrt håndverk

P.90 har en pris på til sammen 1000 dollar, eller 5600 kroner. Alle modellene har et unikt serienummer og er en del av en samling på 50 kameraer.

Kurt Mottweiler lager også minst ett skreddersydd kamera for hver produksjonsserie, og disse går for typisk 1200 dollar (6700 kroner) eller mer, basert på de spesifikke egenskapene som han tar med.

(Kilde: Mottweiler Studio)

Les også
Fotograf bruker munnen som kamera
Les også
Hvorfor man bør fotografere med stativ
Les også
Bygg ditt eget pinholekamera
Les også
Pinholekonkurranse på Akam
Les også
Lag ditt eget pinholeobjektiv
annonse