Til hovedinnhold

Se video av Iphone 4G

Vanligvis hemmelighetsfulle Apple kan ha gått på en real blunder etter at en prototype av iPhone har blitt funnet gjenglemt på en bar. Alt tyder på at dette er ekte vare. Ikke bare er telefonen proppet med Apple-merket maskinvare og gjenkjennes av Itunes, men den var attpåtil bygget inn i dekselet av en vanlig Iphone 3GS for å skjule sin ekte identitet.
Teknobloggen Gizmodo har fått klørne i telefonen, og sier seg 99 % sikre på at dette faktisk er den nye iPhone som skal lanseres i år.

Telefonen som er funnet er like høy og bittelitt smalere enn dagens iPhone, men tykkelsen er redusert til 0,9 cm mot dagens 1,2 cm.

Designen er et stort sprang bort fra dagens Iphone, og kan se ut som å hente mer inspirasjon fra Apples Imac og Macbook-maskiner. Baksiden er helt flat, og ser ut til å være kledd i glass eller blank plastikk. Dette kan være gjort for å forbedre den dårlige dekningen dagens modeller har vært plaget med. Rundt telefonen går det en ramme av aluminium.

Telefonen er utstyrt med en blits på baksiden og kameralinsen er mye større enn på dagens modell, noe som burde gi gode arbeidsforhold for kameraet. Det er også montert et kamera på forsiden av telefonen, som åpner for videotelefoni, en funksjon Iphone hittil har manglet. En ny mikrofon på forsiden av telefonen kan tyde på at neste iPhone vil tilby aktiv støydemping under samtaler.


På innsiden har telefonen fått adskillig mer kompakte komponenter, og den ekstra plassen er brukt til et større batteri med 16 % høyere kapasitet enn dagens modell. Telefonen viser seg også å bruke SIM-kort av den nye Micro-SIM-standarden, og dette settes nå inn på siden av telefonen.
Telefonen skal ha en litt mindre, men adskillig skarpere skjerm enn dagens iPhone. Om det betyr en så heftig skjerm som det har gått rykter om – 960 x 640 piksler – gjenstår å se.
GIzmodo har ikke fått prototypen til å fungere, men eieren som fant telefonen hevder at telefonen var fullt fungerende og kjørte nye Iphone OS 4.0 når han fant den. Det spekuleres i at Apple har fjernslettet innholdet på telefonen etter at de fant ut den var havnet i feil hender.
Det er venter at Apple vil lansere neste generasjons iPhone i juni. Inntil da kan du glede deg med vår test av Iphone OS 4.0.
Klikk her for å diskutere nye iPhone i forumet.
PS: Du finner flere bilder og videoklipp av telefonen på Gizmodo.com.

annonse