Til hovedinnhold

Bare to uker igjen…

Apple bekrefter i en pressemelding at administrerende direktør Steve Jobs vil holde introduksjonstalenpå årets Worldwide Developers Conference (WWDC). Og sjefen sjøl pleier aldri å møte opp personlig om han ikke har noe stort å meddele. 

Etter alle solemerker kommer Jobs  for å presentere fjerdegenerasjons iPhone – populært kjent som  iPhone 4G. Apple har de siste to årene presentert henholdsvis iPhone 3G og iPhone 3GS nettopp på denne åpningsdagen.


Dette vet vi om nye iPhone
Vi vet allerede mye om nye iPhone 4G, takket være et scoop fra nettstedet Gizmodo. Nye iPhone har en tykkelse på kun 9,4 millimeter, og er dermed tre millimeter tynnere enn forgjengeren.. Ellers er den nye versjonen noe smalere og marginalt lavere. Vekten på iPhone 4G er ifølge GSM Arena 140 gram, sju gram mer enn forgjengeren.
Trykkskjermen er fremdeles på 3,5 tommer, men skal ha et mye skarpere bilde. Oppløsningen er nemlig skrudd opp til 640 x 960 piksler – det er en firedobling fra dagens modell, og vil i så fall være noe av det beste på markedet.

Batterikapasiteten skal være økt med om lag 16 prosent.

Mye bedre kamera
En av de største skuffelsene ved de tre foregående utgavene av iPhone har utvilsomt vært mobilkameraet. Selv om du neppe velger iPhone hvis du er avhengig av et brukbart kamera på mobilen, har nok iPhones dårlige mobilkamera vært et irritasjonsmoment for enkelte brukere.
På nye iPhone er derimot kameralinsen større, LED-blits inkludert, og med en bildeoppløsning på 5 megapiksler begynner det absolutt å ligne noe. Rykter vil ha det til at mobilkameraet på nye iPhone også har autofokus, videoopptak og geotagging.
Micro-SIM
iPhone 4G blir etter alt å dømme den første mobilen på markedet som tar i bruk micro-SIM. Dette er et normalt SIM-kort der den unødvendige plastbiten over chipen er fjernet, og Apple bruker allerede slike kort i sin iPad.
NetComs kundeservice har allerede laget sine egne micro-SIM, noe som sterkt antyder at dette vil bli påkrevd hvis du skal bruke den nye iPhone. Det kan bety – i alle fall i en periode – at du må lage ditt eget micro-SIM dersom du ikke kjøper din nye iPhone fra en operatør som tilbyr slike SIM-kort.
Nytt operativsystem
Operativsystemet på nye iPhone er det vi vet mest om for øyeblikket. iPhone OS 4.0 ble nemlig presentert i starten av april. Av forbedringer kan vi nevne muligheten for å kjøre programmer i bakgrunnen (multitasking), som har vært svært etterlengtet blant mange brukere. Det vil også bli enklere å organisere apps etter kategori.
Les vår test: Dette er nytt i iPhone OS 4.
 
Steve Jobs' introduksjonstale på Apples WWDC starter mandag 7. juni kl. 19.00 norsk tid, og Mobilen.no vil gi deg fortløpende oppdateringer av den ventede iPhone-lanseringen.

Mer om
annonse