Til hovedinnhold

Sjekk ut dette 79 fotografier store bildet fra Mars

Rykende ferskt fra Curiosity.

NASA

NASA har som kjent lyktes med å lande sin Curiosity-rover på Mars, og nå er kjøretøyet i full gang med arbeidet på vår røde naboplanet.

En av arbeidsoppgavene innebærer å ta en hel haug med bilder, slik at vi får et godt inntrykk av hvordan det faktisk ser ut på overflaten til den ugjestmilde planeten.

Bildet nedenfor er hele 10 000 piksler bredt og består av totalt 79 bilder:

Trykk på bildet for full størrelse.Foto: NASA

De svarte områdene er deler som NASA foreløpig ikke har fått sendt tilbake fra Curiosity. Fotografiene har blitt tatt av roverens 34-millimeters Mastcam, og den endelige versjonen vil bestå av totalt 130 bilder.

Ville vi sett det slik?

Fargene på bildet er ubehandlet og skal være helt likt det et mobilkamera eller et vanlig forbrukerkamera ville ha produsert. Det er vanskelig å si om det er akkurat slik et menneskeøye ville ha oppfattet fargene på planeten.

Geologer er spesielt interesserte i et område nord for landingsområdet hvor det finnes et helt nettverk av daler, som de antar har blitt formet av vannerosjon. Curiosity vil også blant annet sjekke ut de mørke sanddynene og diverse andre steinformasjoner på sin oppdagelsesferd som skal vare i nesten to år.

Bli vår fan på Facebook!

Romvesenentusiaster må likevel se seg skuffet, da det fremdeles ikke har dukket opp bilder av små, grønne menn.

(Kilde: NASA)

annonse