Til hovedinnhold

Erklærer Facebooks ansiktsgjenkjenning ulovlig

Tyske myndigheter forlanger at det sosiale nettstedet avslutter funksjonen og sletter all relatert data.

Takket være avansert teknologi har Facebook muligheten til å gjenkjenne ansikter på bilder man laster opp, for deretter å foreslå hvilke venner som kan befinne seg i bildene.

Dette har gjort forkjempere for vern av privatliv urolige, da de er redde for at nettstedet lagrer sensitiv biometrisk data – som kan bli misbrukt hvis det havner i feil hender.

Brukere kan velge å ikke godkjenne at Facebook tagger ansikter automatisk, men dette forhindrer ikke selskapet i å fortsette å samle informasjon fra bildene. Det er vel å merke frivillig om man vil laste opp bilder til Facebook eller ikke.

Nå har tyske myndigheter avgjort at funksjonen er ulovlig, og forlanger at den blir stoppet og at Facebook sletter all relatert data.

– Alvorlig krenkelse

Ifølge tjenestemannen Johannes Caspar fra Hamburgs databeskyttelsesmyndigheter er tjenesten en alvorlig krenkelse av folks rettigheter til å bestemme hva som blir gjort med deres personlige data.

Han uttalte at tyske myndigheter raskt vil gå rettens vei hvis Facebook ikke gir etter for kravene. Dette kan innebære bøter på opptil 300 000 euro, eller 2,3 millioner kroner.

– Skulle Facebook fortsette med funksjonen, må de sørge for at de kun samler inn data fra personer som har gitt sitt samtykke til å lagre biometrisk data, sier Caspar.

Din mening

Hva mener du? Burde Facebook kunne diktere retningslinjer på sin egen side, eller skal myndighetene bestemme over slikt? Diskuter gjerne i kommentarfeltet nedenfor!

(Kilde: The Local)

annonse