Tek.no

Nyhet

Facebooks nye tjeneste er trolig ulovlig i Norge

Skanner automatisk gjennom bildearkivet ditt.

Facebook
10 Nov 2015 11:00

Facebook har etter hvert utviklet ganske avansert teknologi for ansiktsgjenkjenning. Nå har Facebook lansert en ny ansiktsgjenkjenningsfunksjon i meldingsappen Messenger som de kaller Photo Magic.

Den nye funksjonen vil automatisk skanne gjennom de siste bildene dine og gi beskjed hvis noen av vennene dine er avbildet på dem, og så spørre deg om du vil sende bildene til vennene dine. Det skriver Techcrunch.

Foto: Facebook

Foreløpig er Photo Magic rullet ut kun som en test i Android-appen i Australia, og senere i uken vil den komme til iOS-versjonen. Hvis testen er vellykket, vil den nye funksjonen rulles ut også i andre land.

– Vi har sett at privat sending av bilder i Messenger er veldig populært. Rundt 9,5 milliarder bilder ble sendt fra Messenger-appen i løpet av den siste måneden, forteller produktsjef Peter Martinazzi i Facebook til Techcrunch.

Forbudt i Europa

Mange vil antagelig være bekymret for personvernet når de hører om denne typen teknologi for ansiktsgjenkjenning, men ifølge The Verge må du aktivt skru på Photo Magic for at det skal fungere.

Det er også usikkert om funksjonen i det hele tatt kommer hit til Norge. I 2012 ble nemlig Facebook tvunget til å skru av ansiktsgjenkjenning i Europa, ettersom flere land erklærte at det var ulovlig.

I sommer lanserte Facebook en annen app for ansiktsgjenkjenning, Facebook Moments, som ikke er tilgjengelig i Europa – ettersom man i Europa er nødt til å la hver enkelt person aktivt akseptere å la seg gjenkjenne.

Skremmende eller bare kult?
Nå trenger ikke Facebook se ansiktet ditt for å kjenne deg igjen »

Les også
Se de hemmelige Facebook-meldingene dine
Les også
Facebook Messenger får SMS-støtte
Les også
Snart kan du enkelt dele musikk fra Spotify på Facebook
Les også
Facebook med store gjennombrudd innen kunstig intelligens
Les også
Denne mobilen har øyeskanner
Les også
Nå trenger ikke Facebook å se ansiktet ditt for å kjenne deg igjen
Les også
Erklærer Facebooks ansiktsgjenkjenning ulovlig
annonse

Les også