Til hovedinnhold

Apple tester ut Android-opplåsing

Apple ser ut til å jobbe med et system for å sikre telefoner mot adgang for uvedkomne, ifølge 9to5mac.com. Helt nytt er det imidlertid ikke; opplåsningsskjermen ser prikk lik ut som den vi kjenner fra Android OS.

Mønster erstatter tall

I stedet for en tallkode baserer sikkerhetssystemet seg på ni punkter, der du drar fingeren imellom punktene i et spesielt mønster for å låse opp telefonen. Hvert punkt har mellom fire og ni mulige inn- og utgangsretninger, slik at det skal være fullt mulig å lage en sikker kode.

I Android-telefoner er det mulig å logge på Google-kontoen din ved hjelp av brukernavn og passord dersom du har glemt mønsteret ditt.

Fingermerker kan avsløre mønsteret

Imidlertid har systemet fått litt pepper fordi det ofte er enkelt å se brukerens opplåsningsmønster vist av fingermerkene som gjerne setter seg på skjermen. Dermed er det mulig å hacke seg inn i telefonen på en enkel måte.

Apple skal allerede ha tatt i bruk opplåsningssystemet for å bruke internt i Apple Connect-applikasjonen for iOS-enheter. 9to5mac.com skal ha blitt fortalt at de vil dytte løsningen over på interne applikasjoner fremover, men om det vil nå sluttbrukerne er foreløpig uvisst.

At Google allerede bruker et system som øyensynlig er helt likt kan også sette en stopper for Apples eventuelle planer.

(Kilde: 9to5mac.com)

annonse