Nyhet

– Er Samsungs smartmobil-eventyr over?

Ikke ennå, mener analytiker – selv om Samsung skuffer markedet.

Samsung Galaxy S4.Foto: Finn Jarle Kvalheim, Mobilen.no

Til tross for at Samsung venter at andre kvartal vil bli Samsungs beste noensinne, med en vekst på mellom 44 og 50 prosent i inntektene fra samme periode i fjor, skuffet den sør-koreanske elektronikkgiganten markedet da de fredag la frem oppdaterte inntektsestimater. Det skriver Bloomberg.

Samsung-aksjen falt med mer enn tre prosent fredag, etter at estimatene var dårligere enn det analytikerne hadde forventet på forhånd. Årsaken er blant annet at salget av flaggskipet Galaxy S4 ikke har vært så bra som ventet.

Inntektene i andre kvartal estimeres til å ende opp på 9,5 billioner won, ca. 51 milliarder kroner. Analytikerne hadde i snitt forventet 10 billioner won, ifølge Bloomberg.

Bekymret for innovasjonen

Reuters skriver at investorer nå frykter at Samsung skal følge i fotsporene til Apple og andre produsenter som har slitt med stadig synkende marginer, i en bransje hvor man overlever kun hvis man klarer å ligge helt i tet når det gjelder innovasjoner.

– Er Samsungs smartmobil-eventyr over? Ikke helt ennå. Veksten stagnerer riktignok, i stor grad på grunn av skuffende salg av S4, sier Jung Sang-jin i Dongbu Asset Management til Reuters. Investeringsselskapet eier aksjer i Samsung.

Jung tror Samsung har mange spennende produkter på gang, men sier det er usikkert om disse produktene virkelig kan imponere investorer og forbrukere.

...men Galaxy S4 selger i bøtter og spann

Selv om analytikerne hadde forventet bedre salg av S4, er dette Samsungs bestselgende mobil noensinne – med 10 millioner solgte enheter i løpet av den første måneden. S4 passerte 20 millioner solgte enheter i løpet av de første 68 dagene, som er rundt én måned før S III nådde samme salgstall.

Noen analytikere tror markedet for de dyre smartmobilene har nådd toppen, og mange er også bekymret for at 70 prosent av overskuddet i selskapet kommer fra telefonsalget.

Inntekter fra Samsungs andre avdelinger, blant annet innenfor minnebrikker, kan imidlertid veie opp for dårligere resultater i mobildivisjonen på sikt, mener Jung.

– Når en avdeling i selskapet henger etter, har de andre som overgår forventningene og dermed bidrar til god fortjeneste totalt sett, sier Jung til Reuters.

Les også:

Les også
Samsung bytter sjefsdesigner
Les også
Bruker milliarder på Galaxy-reklame
Les også
Apples aksjer opp etter Twitter-meldinger
Les også
Nokias andre kvartal: Minus 1,8 milliarder
Les også
Nå er Jelly Bean endelig størst
annonse