Til hovedinnhold

Nå er Jelly Bean endelig størst

Mindre andel av brukerne på gammel Android-versjon.

iStockphoto

Fersk statistikk fra Android.com viser at Jelly Bean (Android 4.1 og 4.2) nå er større enn den gamle Gingerbread (Android 2.3). Sistnevnte versjon var ny i 2010, men har fortsatt blitt brukt i rimeligere Android-mobiler etter at Jelly Bean ble lansert.

Nå har Jelly Bean versjon 4.1 og 4.2 til sammen 37,9 prosent markedsandel, mens Gingerbread (2.3.x) har 34,1 prosent. Versjonen som kalles Ice Cream Sandwich (4.0.x) brukes av 23,3 prosent av Android-brukerne.

Les også: Gammel Android-versjon fortsatt størst

Foto: Android.com

Mer Holo?

Mange av de rimeligere Android-mobilene kjører Gingerbread, og dette gir selvsagt stort utslag på statistikken. Likevel kan man kanskje se det som et sunnhetstegn for Android at en større prosentandel har oppgradert til den nyeste programvaren eller kjøpt nyere mobiler.

GSMArena påpeker at nå som over 60 prosent av Android-brukerne er over på nyere versjoner av Android, altså Ice Cream Sandwich og Jelly Bean, vil det kanskje bli mer fokus på standardgrensesnittet Holo blant app-utviklere. Dette grensesnittet skal sikre at apper vil se like ut, uavhengig av om du bruker en Sony, Samsung, HTC, Huawei eller Android-mobil av annet merke.

Les også: Svenskene laster ned 3,5 ganger mer enn oss

(Kilder: Android.com, GSMArena)

annonse