Til hovedinnhold

Samsung bytter sjefsdesigner

Har fått kritikk for Galaxy S5.

Finn Jarle Kvalheim, Amobil.no

Samsung har fått kritikk for å ha vært lite innovative i designet av flaggskipet Samsung Galaxy S5. Nå tar selskapet grep, og skifter ut sjefen for designteamet.

Inn kommer 42 år gamle Lee Min-hyouk, direktør for design i Samsung og den som hadde ansvaret for designet av Samsung Galaxy S3. Ut går Chang Dong-hoon, som skal ha tilbudt seg å fratre sin stilling i forrige uke, skriver Reuters.

Chang skal nå fokusere på å lede designstrategi-teamet. Dette teamet skal fokusere på den langsiktige designstrategien på tvers av alle Samsungs produktkategorier.

Den "perforerte" baksiden på Samsung Galaxy S5 er blitt sammenlignet med et plaster.Foto: Finn Jarle Kvalheim, Amobil.no

Ungt stjerneskudd tar over

Lee ble den yngste direktøren i Samsungs historie i 2010 etter å ha designet selskapets Galaxy-portefølje, et design som i stor grad får æren for at Samsung i dag selger dobbelt så mange smarttelefoner som erkekonkurrent Apple.

Samtidig har Samsung ligget i rettslig konflikt med nevnte Apple siden lanseringen av Galaxy-serien, siden Apple mener at Samsung har kopiert både design og brukeropplevelse grovt fra Apple.

Samsungs Galaxy S5 har jevnt over fått kritikk for å være lite innovativ, både hva gjelder maskinvare og design. Wall Street Journal gikk så langt som å sammenligne den gullfargede utgaven med et plaster.

Lee kom opprinnelig inn i selskapet som bildesigner, da han jobbet på det lite suksessrike samarbeidsprosjektet mellom Samsung og franske Renault.

Les mer: Her skal de teste 5G

Kilde: Reuters

annonse