Til hovedinnhold

EVGA viser P55-kort og ny GTX 295

Klikk for fullstørrelse
Bilde: VR-Zone

Det skjer mye under årets Computex. Tidligere denne uken inviterte EVGA til en liten visning, hvor produsenten viste frem to hovedkort basert på P55-brikkesettet – så vel som et singel-PCB GTX 295. Ettersom EVGA er kjent som en innovatør og viser stadig til nye nyvinninger og idéer i hardwaremarkedet er vi spente på hva de klarer å koke opp med Intels nye brikkesett – så vel som andre generasjon av det populære skjermkortet.

Først ut er EVGA 655 Sli FTW-Edition. Dette er et entusiastkort med tre PCI-Express 2.0 x16-porter som kjører i x16/x8/x8-modus ved Trippel-Sli. I tillegg er det satt på en x1-port helt øverst, og to vanlige PCI-porter mellom de to nederste PCI-Express-portene. I likhet med X58 Sli Classified-kortet er kortet utstyrt med en glødende EVGA-logo "just for show".

Rundt om på kortet finner vi fire DDR3-slotter, seks tilkoblinger for SATA, en LED-skjerm for POST-koder og temperaturovervåkning, og en passiv kjøleløsning. For strømstyring har de lagt på et 12-fas analogt PWM-system drevet av de samme doble EPS 12v-kontaktene funnet på Classified. EVGA utvikler samtidig et annet hovedkort ved kodenavnet 132-LF-E657. Ryktene sier at dette er et P57-basert hovedkort, med samme layout som P55-kortet nevnt over, klart for lansering i begynnelsen av 2010.

Sist, men ikke minst

EVGA har endelig lagt sitt enkelt-PCB GTX 295 på banen. Dette er en redesignet versjon av det eksisterende kortet, men med begge kjernene på et PCB – les mer her:
http://www.hardware.no/artikler/redesign_av_geforce_gtx_295/68798

Modellen de lanserer først er et CO-OP kort. Ingen spesifikke detaljer er så langt sluppet ut, men de kunne avsløre at en Hydro Copper-versjon er på vei. Dessverre er ingen priser nevnt så langt, for verken hovedkortene eller skjermkortet.

For bilder av herlighetene, besøk VR-Zone her:
http://vr-zone.com/articles/evga-showcases-p55-boards--computex/7128.html?doc=7128

annonse