Til hovedinnhold

Heftig nettverkskort fra EVGA

EVGA har i samarbeid med Bigfoot Networks annonsert Killer Xeno Pro, et nettverkskort beregnet på spillere. Bigfoot har tidligere lansert sitt eget nettverkskort, nemlig Killer NIC. Kortet fra EVGA har sin egen nettverksprosessor (NPU) på 400 MHz, 128 MB DDR2–minne, egen USB–port og tilkobling for hodesett. Det støtter hastigheter på inntil 1000 Mbps, og passer i et PCI Express x1–spor.

NPU–en avlaster CPU, ved å ta seg av all nettverksbehandling i forbindelse med spill. Kortet kommuniserer direkte med spillet, uavhengig av Windows. Pakkene unngår dermed et ekstra ledd, og kommer derfor fortere fram. Dette skal kunne medføre lavere ping og høyere framerate.

Kortet er i stand til å kjøre VoIP, noe som avlaster CPU ytterligere. Lyden behandles av en egen lydbrikke.

Man kan også laste ned filer via FTP eller Bittorrent til en minnepinne eller ekstern harddisk, som kobles til kortets USB–port.

Kortet inneholder også en båndbreddekontroll, som sørger for mest mulig effektiv pakkeflyt. Trafikk i forbindelse med spill prioriteres, og uønsket trafikk stoppes av den innebygde brannmuren.

Pris og tilgjengelighet i Norge er ikke kjent, men med tanke på at Bigfoots egne kort gjerne koster rundt 2000 kroner blir dette neppe et billig produkt.

(Kilder: EVGA, Bigfoot Networks)

annonse