Tek.no

Nyhet

Bloomberg: – Slik blir iPhone 11

Sier den får «AI-fotografering».

@OnLeaks
23 Aug 2019 15:27

At de kommende oppfølgerne til iPhone XS og XS Max får tre kameraer, vet vi nærmest med hundre prosent sikkerhet allerede, takket være en rekke lekkasjer fra ulike hold.

Nå hevder Bloomberg å kunne melde om en rekke nye funksjoner i de nye iPhone-modellene, takket være anonyme kilder med informasjon om saken.

Nye XR vil også få et ekstra kamera, som vil gi to. Den går imidlertid glipp av den tredje vidvinkellinsen.
@OnLeaks

Ekstra kamera, bedre video

Kildene forteller først og fremst om det samme som vi allerede har hørt: Apple vil lansere tre nye iPhone-modeller i høst – to «Pro»-modeller som skal etterfølge XS og XS Max og en oppfølger til XR.

Det ekstra kameraet i de to førstnevnte vil brukes til å ta ultravidvinkel-bilder, lik det vi har sett i både Huawei og Samsungs siste toppmodeller, for eksempel. XR-oppfølgeren vil også få et ekstra kamera, men dette vil bli et zoomkamera, ikke vidvinkel.

Pro-variantene vil dessuten få en form for CPU-assistert fotografering ved at sensorene tar tre bilder samtidig og bruker kunstig intelligens til å korrigere bildet for eksempel om en av personene tilfeldigvis er kuttet ut av motivet.

Videoegenskapene skal også være betraktelig forbedret, og videoene skal kunne retusjeres, fargejusteres og beskjæres samtidig som telefonene tar opp, ifølge Bloomberg.

Trådløs lading

iPhone vil få mulighet for trådløs lading av Airpods på baksiden, ifølge Bloomberg. Her Samsungs tilsvarende funksjon med Galaxy Watch.
Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Videre vil Pro-modellene få mulighet for å lade andre enheter trådløst på baksiden, hevdes det. Det gjenstår i tilfelle å se om det kun gjelder Apples egne Airpods eller også andre enheter. En ny Face ID-sensor skal gjøre det lettere å låse opp telefonene med ansiktet, blant annet ved å ha et bredere synsfelt.

Telefonene skal også ha bedre vanntetting enn tidligere, som sannsynligvis vil gi en bedre IP-rating enn dagens IP68 for XS/XS Max og IP67 for XR. Begge deler betyr at telefonene skal kunne overleve å bli senket under vann i 30 minutter, henholdsvis på to og én meters dyp. De nye modellene skal også være mer solide enn tidligere, takket være en ny teknologi for å motstå knusing ved fall.

3D Touch forsvinner, og blir erstattet med det Apple kaller Haptic Touch. 5G kommer dessuten ikke før i neste års modeller, ifølge Bloomberg.

Nye iPader og 16-tommers Macbook

Nettstedets kilder sier også at det kommer en ny iPad Pro og en ny standard-iPad med større skjerm, nærmere bestemt 10,2 tommer. Dette hørte vi også tidligere i sommer.

Den beryktede 16-tommers Macbook Pro-en er også på vei høst, og Bloombergs kilder sier at den vil ha tynnere skjermrammer enn før, slik at den utvendige størrelsen ikke blir stort større enn dagens 15-tommere.

Nye Airpods med aktiv støydemping skal komme neste år.
Stein Jarle Olsen, Tek.no

Nye AirPods med vanntetting og støykansellering skal ikke komme før neste år, og til da er også en billigere variant av smarthøyttaleren HomePod på vei. Her ville vi kanskje ikke holdt pusten, for selv originalen er enda ikke «offisielt» tilgjengelig i Norge – selv om du kan kjøpe den via gråimport.

Nylig fant nettstedet iHelpBR tegn i iOS 13-koden som tydet på at Apples iPhone-lansering skal gå av stabelen 10. september. Invitasjonen pleier å komme rundt to uker før, så den er sannsynligvis like rundt hjørnet.

annonse

Les også