Tek.no

Nyhet

TEST: Pro Evolution Soccer 2011 3D

Jeg har aldri latt meg fange helt av forballspill på bærbare konsoller.

De har som regel forsøkt å gjøre nøyaktig det samme som sine storebrødre på stasjonære formater, bare med dårligere grafikk, veikere kamera, slettere kontrollmuligheter og mindre databaser. Utviklerne har ikke tatt hensyn til at det er umulig å gi den samme opplevelsen på PSP, DS og iPhone. Vel, det kan virke som om Konami har tatt hintet, for Pro Evolution Soccer 2011 til 3DS er så absolutt et par steg i riktig retning.

Skinnvester og bart

Så hva er det du får når du kjøper PES 2011 3D? Du kan selvsagt spill kjappe treningskamper med ditt favorittlag, i den grad det laget finnes i spillet. Som vanlig er det hull når det kommer til lisenser. Du har spanske lag, franske lag, nederlandske lag og enkelte engelske lag. Dessuten er det jo alltid moro å kunne bryne seg på landslagsfotball. Likevel er det en del mangler, og Rosenborg alene fra Tippeligaen er jo småkjipt for oss her på berget. Spillet kommer med et kurant redigeringsverktøy, men det er liksom ikke helt nok for å få en 100 prosent autentisk følelse.

Da er det trøst å finne i for eksempel fyldige Master League, eller en offisiell lisensiert Champions League. PES er det eneste spillet med sistnevnte lisens, og for oss fotballfans er det noe helt spesielt å prestere i verdens ypperste fotballturnering. Det er også mulig å spille over lokalt, trådløst nett – noe som gir kampene det lille ekstra. Menneskelig motstand i denne typen spill, spesielt når rivalen er rett ved siden av deg, gir spillopplevelsen en ekstra dimensjon. Likevel er jeg skuffet over at man ikke kan spille over nett, dessuten savner jeg en treningsmodus.

Men nå er det mulig å øve mens du spiller også, for her er det nok av finesser å lære seg. Banespillet fremstår nemlig ganske så solid, og det er hovedsakelig takket være synsvinkelen. Kameraet er nemlig flyttet ned på matta, og følger dynamisk ballen og dine spillere rundt på banen. Selv om man vil oppleve noen feilskjær innimellom, noen mer irriterende enn andre, er totalinntrykket av denne løsningen positiv.

Den gir deg en bedre kontroll over situasjoner, i hvert fall offensivt, og er meget behagelig når du skal få til kule finter og flotte pasningskombinasjoner. Jeg liker hvordan lette bevegelser med styrespaken i seg selv er nok til å sende en motspiller ut i pølsebua, og det er deilig å se hvordan spillere helt intuitivt sender 45 graders-pasninger med hælen når det er naturlig. Slikt blir det flotte scoringer av, vær du sikker.

Konklusjon

Alt i alt synes jeg Pro Evolution Soccer 2011 på 3DS er et ganske friskt pust i den bærbare fotballsjangeren. Spillet forsøker ikke å kopiere sine storebrødre på stasjonære plattformer, og spiller heller på styrken til 3DS som format. Den aller største oppturen er en 3D-effekt som står veldig sterkt, i hvert fall i forhold til de andre slippspillene. Det er noe eget ved å score flotte mål i 3D!

Nå er det mer enn nok av svakheter i denne tittelen også. Den kunstige intelligensen er meget begrenset, selv om du til en viss grad kan styre hva lagkompisene foretar seg. Dessuten er dommeren en soleklar kime til frustrasjon. Videre er mangelen på lisenser fortsatt irriterende, og for meg er det en fattig trøst at det følger med et kurant redigeringsverktøy. Men, i sum bør sportsfans med en 3DS mellom hendene så absolutt vurdere Pro Evolution Soccer 2011 3D til sin nye konsoll.

Karakter: 6/10 (Nokså godt)

Nintendo 3DS

Les anmeldelsen i sin helhet på Gamer.no.

Les også
Tiger Woods PGA Tour 12 (PS3 X360)
Les også
Crysis 2 - Fremdeles skarpladd
annonse

Les også