Til hovedinnhold

Piratblokade ga rekordtrafikk

Planen om færre The Pirate Bay-brukere gikk ikke helt som den skulle.

Tidligere denne uken ble det kjent at britiske nettleverandører er blitt pålagt å blokkere tilgangen til The Pirate Bay for sine brukere. Britisk høyesterett har nemlig konkludert med at nettsiden bryter mot opphavsretten, og ønsket med dette å kutte ned på antallet piratbukt-brukere.

Men da nyheten om dette spredte seg rundt om i de store mediene, ga det et ganske annet resultat. I det minste midlertidig.

Om det er ren nysgjerrighet, faktiske behov eller menneskelig trass vites ikke, men besøkstallene til The Pirate Bay fikk en durabelig oppsving denne uka. På tirsdag satt den populære torrent-siden besøksrekord på tolv millioner brukere mer enn de noensinne har hatt tidligere.

– Vi burde skrive takkebrev til BPI, uttalte en kilde i The Pirate Bay til TorrentFreak. (BPI er kort for British Phonographic Industry, den britiske plateindustriens bransjeorganisasjon, journ.anm.)

Tipset brukerne

Da nyheten om blokaden mot The Pirate Bay gikk ut, hadde ingen av de store nettleverandørene ennå fått opp sperrene. Det hjalp selvfølgelig på trafikken. Millioner av potensielle piratspirer kunne fritt besøke nettstedet for å sikre seg torrent-filer (magnetlenker) i tilfelle dårligere tider.

The Pirate Bay selv benyttet anledningen til å tipse sine mange besøkende om hvordan de kunne komme rundt en slik nettsperre, eksempelvis ved å bruke en VPN-tjeneste.

Kilde: TorrentFreak

annonse