To tenåringer arrestert for angrepene

Kripos har pågrepet og siktet to personer for angrep mot DnB, PST, Norsk Tipping og flere.

I går kunne vi melde at Anonymous navnga fire personer de hevdet stod bak angrepene mot blant andre DnB, Norsk Tipping og PST. Nå kunngjør politiet at de har arrestert to unge personer i saken.

De siktede er 18 og 19 år gamle, og ble pågrepet etter aksjoner på fredag og mandag. DDoS-angrepene har foregått over flere uker og for flere av virksomhetene innebærer dette betydelig tap. Kripos begynte en etterforskning etter å ha mottatt flere anmeldelser, og de mistenkte risikerer opptil seks år i fengsel hvis de blir funnet skyldige i siktelsen som omfatter grovt skadeverk.

Sentrale i angrepet

– Vi har pågrepet de to vi mener er mest sentrale i disse angrepene, men vi ønsker fortsatt å snakke med flere, sier politiadvokat Erik Moestue i Kripos som fortsetter:

– Saken er fortsatt under etterforskning, og det er foreløpig for tidlig å si noe om motivet for handlingene.

I avhør med politiet skal den ene unggutten ha erkjent forholdene og tilstått sin medvirkning i gruppen som kaller seg DotNetFuckers. Dette hevder Gudbrandsdølen Dagningen, som er lokalavisen der den ene tenåringen kommer fra.

Ifølge politiet har saken «høy prioritet».

Hjalp politiet

Ifølge gudbrandsdalsavisen har den løst sammensatte hacktivistbevegelsen Anonymous vært sentrale i å hjelpe politiet med å oppklare saken. Anonymous skal visstnok ha vært irriterte over aktivitetene til nykommerne DotNetFuckers, og har som nevnt røpt identiteten til bakmennene på sine nettsteder, samt lagt ved dokumentasjon om lovbruddene.

Anonymous hevder de vil komme med mer informasjon om gruppen, som i tillegg til DDoS-angrep mot norske virksomheter også har lammet den britiske sikkerhetstjenesten SOCA og den tyske storavisen Bild.

(Kilder: Gudbrandsdølen Dagningen, Politiet)

NB: Informasjon som bidrar til å identifisere tenåringene skal ikke postes i artikkelkommentaren under.

Les også
Tenåringene kan slippe unna straff
Les også
Tenåringer blir hengt ut på nett for angrepene
Les også
DnB: – Serveren ble bombet
Les også
PST og Norsk Tipping knelte etter DDoS-angrep
Les også
Piratblokade ga rekordtrafikk
Les også
Pirate Bay ruster opp for politiraid
annonse