Nyhet

Piratblokade ga rekordtrafikk

Planen om færre The Pirate Bay-brukere gikk ikke helt som den skulle.

Tidligere denne uken ble det kjent at britiske nettleverandører er blitt pålagt å blokkere tilgangen til The Pirate Bay for sine brukere. Britisk høyesterett har nemlig konkludert med at nettsiden bryter mot opphavsretten, og ønsket med dette å kutte ned på antallet piratbukt-brukere.

Men da nyheten om dette spredte seg rundt om i de store mediene, ga det et ganske annet resultat. I det minste midlertidig.

Om det er ren nysgjerrighet, faktiske behov eller menneskelig trass vites ikke, men besøkstallene til The Pirate Bay fikk en durabelig oppsving denne uka. På tirsdag satt den populære torrent-siden besøksrekord på tolv millioner brukere mer enn de noensinne har hatt tidligere.

– Vi burde skrive takkebrev til BPI, uttalte en kilde i The Pirate Bay til TorrentFreak. (BPI er kort for British Phonographic Industry, den britiske plateindustriens bransjeorganisasjon, journ.anm.)

Tipset brukerne

Da nyheten om blokaden mot The Pirate Bay gikk ut, hadde ingen av de store nettleverandørene ennå fått opp sperrene. Det hjalp selvfølgelig på trafikken. Millioner av potensielle piratspirer kunne fritt besøke nettstedet for å sikre seg torrent-filer (magnetlenker) i tilfelle dårligere tider.

The Pirate Bay selv benyttet anledningen til å tipse sine mange besøkende om hvordan de kunne komme rundt en slik nettsperre, eksempelvis ved å bruke en VPN-tjeneste.

Kilde: TorrentFreak

Les også
Torrent-nedlastning blir overvåket
Les også
Norsk Pirate Bay-gründer ber om nåde
Les også
Nå er ACTA borte for godt
Les også
Piratloven ACTA nedstemt i EU
Les også
– Ulovlig nedlasting gir dyre festivaler
Les også
Rekordmange laster ned Game of Thrones
Les også
Torrentside krever penger for å fjerne ulovlig innhold
Les også
Fildeling blomstrer til tross for strengere lover
Les også
– Torrent-nedlasting øker musikksalget
Les også
– IP-adresser identifiserer ikke personer
Les også
Nå blir Pirate Bay blokkert i England
Les også
Piratparti historisk store i Tyskland
Les også
Microsoft Messenger blokkerer Pirate Bay-lenker
Les også
Halvparten av alle PC-brukere er pirater
annonse