Til hovedinnhold

– Begynnelsen på slutten for Sony

Problemene for Sony ser ikke ut til å ta slutt. Først ble PlayStation Network og Qriocity angrepet og lekket for brukerinformasjon, og disse tjenestene har siden vært ute av drift i flere uker med noen få unntak.

I tillegg har det blitt oppdaget en spamside på Sonys servere, virtuelle poenger for mer enn 5000 kroner har blitt stjålet og Sony BMGs japanske nettside har blitt hacket.

Men Sonys hodepine har bare såvidt begynt, om vi skal tro gruppen LulzSec. De lover nemlig nye angrep mot Sony og hevder at dette er begynnelsen på slutten for dem.

Jobber med Sony-operasjon

LulzSec

I løpet av helgen som gikk ble PBS' nettside angrepet av det som angivelig var LulzSec, som også har tatt på seg ansvaret for angrepet mot Sony BMG for litt over en uke siden.

PBS ble mest sannsynlig angrepet fordi de viste den WikiLeaks-kritiske dokumentaren WikiSecrets, men LulzSec har derimot ikke tatt på seg ansvaret for angrepet mot PlayStation Network.

I en melding på Twitter forrige fredag skrev gruppen følgende: "We're working on another Sony operation. We've condensed all our excited tweets into this one: this is the beginning of the end for Sony."

Dagen etter ble dette fulgt opp med: "#Sownage (Sony + Ownage) Phase 1 will begin within the next day. We may have a pre-game show for you folks though. Stay tuned." Etter dette har gruppen ikke uttalt seg mer om Sony.

Aggressivt tilsvar

George Hotz

Den siste tidens angrep mot Sony er antatt å være en respons til selskapets behandling av George "GeoHot" Hotz, som var ansvarlig for å oppdage PlayStation 3s rotnøkkel.

Sony saksøkte Hotz og forsøkte å få saken kjørt for retten i California fremfor New Jersey, noe mange mente var en sleip taktikk for å øke Hotz' juridiske kostnader. Partene har siden kommet til enighet i denne saken.

I motsetning til Sony har Microsoft nylig annonsert at de vil jobbe med en 14 år gammel irsk gutt som var ansvarlig bak phishingforsøk på Xbox Live. Administrerende direktør Paul Rellis har uttalt at de vil jobbe med gutten for å "utvikle hans talent til lovlige formål."

Det er foreløpig usikkert om nye, potensielle angrep mot Sony vil være rettet mot PlayStation Network. Det gjenstår å se hvor troverdige LulzSecs seneste trusler er, men med tanke på deres tidligere angrep kan det være grunn til frykt for Sonys del.

(Kilder: 1up, Forbes)

annonse