Til hovedinnhold
NyhetLulzSec gidder ikke mer

LulzSec gir seg

Men har crackergruppen blitt avslørt av andre crackere?

De siste ukene har nyhetene nærmest flommet over av saker om cracker- og hacktivistgruppen LulzSec og deres diverse ugjerninger på nett. Gruppen har sparket fra seg i øst og vest – med angep på Sony, CIA og myndigheter i Arizona for å nevne noe.

Nå har LulzSec annonsert at de gir seg – 50 dager etter at de først startet opp. De har i tillegg sluppet en samling med diverse lekket informasjon på nett, med blant annet innhold som intern data fra AOL og AT&T, samt e-poster fra privatetterforskere med mer.

Avsløringer av persondata

Samtidig som LulzSec avslutter sin ferd på Internett, har en annen crackergruppe som kaller seg A-Team lekket det som angivelig skal være personlig data om medlemmene av LulzSec.

Ifølge A-Team mangler LulzSec og den tilknyttede gruppen gn0sis mål og kompetanse for å virkelig kunne gjøre alvor ut av sine målsetninger om "fritt" Internett.

A-Team mener at LulzSecs lekkede dokumenter ikke har noe med deres overordnede oppdrag å gjøre, og er derfor svært kritiske til det de mener er en gjeng med amatører.

Hva vil skje videre?

Om dette er begynnelsen på et nytt, dramatisk kapittel i sagaen om Internett-crackere og kranglingen dem imellom, gjenstår å se.

LulzSec håper i det minste på at den gjenopplivede bevegelsen AntiSec skal fortsette uten dem i kampen mot undertrykking og sensur på Internett, men også dette er noe som kun tiden vil vise.

Hele den offisielle uttalelsen fra LulzSec kan leses her.

(Kilder: Gizmodo (1), Gizmodo (2), Übergizmo)

annonse