Til hovedinnhold
NyhetHackergrupper erklærer krig

LulzSec og Anonymous erklærer krig

Hackergrupper slår seg sammen for å angripe regjeringer og banker som vil innskrenke friheten på Internett.

Du har sannsynligvis hørt om både LulzSec og Anonymous i det siste. Hackergruppene har hver for seg stått bak flere aksjoner på nett, blant annet angrep mot Sony eller angrep mot Arbeiderpartiets nettsider. Nå har de annonsert et samarbeid i en global operasjon som er rettet mot regjeringer og bankvirksomheter.

De to gruppene har nylig lansert Operation Anti-Security og har erklært en "uopphørlig krig" mot det de kaller "frihetsinnskrenkende moderatorer" på nett. Både regjeringer og "whitehat-sikkerhetsterrorister" står på svartelisten, og sistnevnte er antakelig rettet mot datasikkerhetsfirmaer som Sophos, som tidligere har vært kritiske mot LulzSec.

Målrettet operasjon

Tidligere angrep fra LulzSec mot Sony, IMF, CIA og det amerikanske senatet har ikke hatt noe klart motiv, mens den nye operasjonen sammen med Anonymous ser ut til å være rettet mot aktører som ønsker å innskrenke frihet på Internett.

Dette er første gang LulzSec og Anonymous har slått seg sammen for å angripe et felles mål. De har avslørt at deres høyeste prioritet er å stjele og lekke hemmelighetsstemplede dokumenter og informasjon fra regjeringer, og spesielt fra bankindustrien.

Din mening

Hva syns du om at LulzSec og Anonymous samarbeider i denne saken? Er det en rettmessig kamp, eller er det ren og skjær kriminalitet? Diskuter gjerne i kommentarfeltet nedenfor!

(Kilder: The Inquirer)

annonse