Til hovedinnhold

Svensk mobilbetaling: Vi er ikke en fiasko!

Men nå legger Wywallet om praksisen.

WyWallet

Svenske Wywallet er et samarbeid om mobilbetaling mellom alle de store mobiloperatørene. Siden tjenesten startet har de fått sterk kritikk for sin løsning for SMS-betaling.

Så mye vanskeligere har prosessen blitt at svenske Røde kors oppgir at deres SMS-donasjoner har minket med 90-prosent.

Årsaken er modellen Wywallet har valgt. Siden 1. februar har alle som vil betale med SMS måttet registrere seg hos Wywallet. Forsøkte du å betale med SMS, fikk du en SMS tilbake om at du var nødt til å registrere deg, før du måtte foreta betalingen igjen.

Nå legger Wywallet om praksisen. Nå lar de den første betalingen gå gjennom, så sender de en SMS om tjenestens vilkår, som kunden så godkjenner neste gang han foretar et kjøp. Kundene slipper også å registrere seg. I stedet hentes personopplysninger direkte fra mobiloperatøren.

Den nye løsninger klarer bare å identifisere privatabonnement. For kunder med bedriftsabonnement er situasjonen den samme, skriver IDG.se.

Norsk samarbeid lar vente på seg

Grunnen til at Wywallet er nødt til å kreve registrering er en lov som forbyr anonyme elektroniske betalinger.

Også i Norge har de store mobiloperatørene annonsert at de vil inngå et samarbeid om felles plattform for mobil betaling. Dette har imidlertid latt vente på seg.

Ifølge Informasjonssjef Anders Krokan i Telenor jobber Telenor fortsatt med opprettelsen av selskapet sammen med samarbeidspartnerne:

– Vårt mål er å lansere en så kundevennlig løsning som mulig, og vi følger satsningen i Sverige nøye. Svenske Wywallet har lært mye siden lansering og vi ønsker selvfølgelig å ta det beste med oss derfra, sier Krokan til Mobilen.no.

Også Tele2 bekrefter at de følger nøye med på svenske Wywallets erfaringer.

Les også om den norske appen som erstatter bankkortet ditt »

annonse