Tek.no

Nyhet

USA manipulerer Facebook

18 Mar 2011 15:15

USA manipulerer sosiale nettsteder som Facebook og Twitter. Hensikten skal være å spre amerikansk propaganda, og skape et mottrekk mot ekstrem ideologi, melder den britiske avisen The Guardian.

Det amerikanske forsvaret driver med utvikling av såkalt Sockpuppet-programvare som skal brukes til å opprette falsk identitet på sosiale nettsteder. Meningen er at de falske brukerne skal kunne påvirke diskusjoner på nettstedene, men det er ekte personer som står bak selve meldingene.

Det er en av hovedkommandoene i det amerikanske forsvarsdepartementet, nemlig Centcom, som utvikler tjenesten «online persona management service», en tjeneste som gir tjenestepersonell i det amerikanske forsvaret i oppdrag å kontrollere falske identitetene på sosiale nettsteder. Oppdragspersonene skal kunne legge inn meldinger i Facebook, blogger, Twitter, pratekaneler, og andre, når det trengs.

Kritikerne sammenligner dette prosjektet med internettkontroll som kineserne holder på med. Prosjektet kan medføre at flere nasjoner, bedrifter og selskaper kan finne på å gjøre det samme, sier kritikerne.

– Ingen av diskusjonene kommer til å pågå på engelsk språk, fordi vi mener det er upassende å bruke teknologien mot amerikanere. Språk som er aktuelle for dette prosjektet er arabisk, farsi (persisk), urdu og pashto (afghansk), sier talsmann for Centcom, Bill Speaks.

(Kilde: Guardian)

Les også
Dine Facebook-bilder kan bli brukt for å identifisere deg på gata
Les også
Nå kan du få betalt av Facebook
Les også
Slik er Facebooks nye funksjoner
Les også
– Vi lanserer en fantastisk funksjon
Les også
Zuckerberg vil slippe inn barn under 13
Les også
Google og Facebook slåss om Skype
Les også
Storebror ser deg på flyplassen
Les også
Nettsjargong legges i Oxford Dictionary
Les også
20 000 kastes ut fra Facebook hver dag
Les også
Nettet i Japan taklet jordskjelvet
Les også
Dette er superbredbånd
Les også
En av fem sjåfører surfer bak rattet
Les også
- 24 prosent av internettrafikken er ulovlig
Les også
Nå kan du surfe i lufta
annonse

Les også